אתמול תקפו מטוסי חיל האוויר והשמידו מכ\"ם של צבא סוריה בבקעת הלבנון. ההחלטה על תקיפת המכ\"ם הסורי התקבלה פה אחד בישיבה מיוחדת של הקבינט הבטחוני. זאת בעקבות התקפת החיזבאללה על מוצב צה\"ל בגבול לבנון בליל שבת. בהתקפה נפצע קשה חייל צה\"ל, ושניים אחרים נפצעו פצעים בינוניים.

בהודעת הקבינט נאמר כי אף על פי שישראל מילאה אחר החלטות האו\"ם ונסוגה מלבנון, ממשיכה להתבצע נגדה פעילות תוקפנית נפשעת מלבנון, וגורמים מצביעים על מעורבותה של סוריה במצב זה.
וזו לשון ההודעה: \"ממשלת ישראל קובעת כי צבאה של סוריה עדיין נמצא בלבנון, וכי הפעילות הנפשעת של החיזבאללה נעשית בידיעתה ובחסותה של סוריה\".

כמו כן מציינת ישראל כי \"עמדתה של סוריה מונעת פריסה של צבא לבנון לאורך גבול ישראל בהתאם להחלטות האו\"ם\", וכי \"סוריה מאפשרת גם התחמשות מואצת של החיזבאללה בלבנון\".
החיזבאללה הגיב על התקפת מטוסינו בירי טילי נ\"ט, ובירי פגזי מרגמה לעבר מוצבים של צה\"ל בהר דב. לא היו נפגעים. טנקים ומסוקים של צה\"ל השיבו בירי של כשבעים פגזים אל עמדות החיזבאללה שממול להר דב.

מרסלו שטכמן ממעלה אפרים, נפצע קשה בליל שבת בהר דב בגבול הצפון. הוא אושפז בבית החולים רמב\"ם בחיפה כשהוא פצוע בראשו, וחסר הכרה. אתמול חל שיפור קל במצבו והוא נותק ממכשירי ההחייאה, ונושם בכוחות עצמו.

\"הוא במצב קשה, ועדיין לא התעורר, אך בכל זאת ניכר שיפור במצבו\", סיפר אתמול ביומן ערוץ 7 אביו של מרסלו גבי שטכמן. על תגובת צה\"ל בצפון אומר גבי: \"זו תגובה הולמת, אבל היא בלתי מספיקה. אנחנו נמצאים במצב בלתי נסבל. אני חושב שמשחקים איתנו. המחיר שאנחנו משלמים הוא כבד מאד. אין לנו מדינה אחרת. הגיע הזמן להתעורר!\"