מינהלת נמל התעופה של ברלין הכחישה אתמול טענות לפיהן אלפי פצצות חיות מתקופת מלחמת העולם השנייה טמונות מתחת לנמל התעופה השני בגודלו בעיר.

"זה כמו הסיפורים של אלה שראו את המפלצת מלוך נס. בכל קיץ מתפרסמים מחדש סיפורים על בונקרים מלאים בחומרים רעילים מתחת לרחובות ברלין", אמר לכתבים דובר נמל התעופה של ברלין.
הדיווחים האחרונים התפרסמו בשבועון "דר שפיגל". בכתבה נאמר כי בניית נמל התעופה הבינלאומי בברנדנבורג עשויה להתעכב בשל פסולת רעילה הנמצאת במעמקי האדמה.

השבועון ציטט "תיקים סודיים" של המשטרה החשאית של מזרח-גרמניה (שטאזי) שנחשפו באחרונה, ואשר לפיהם עודפי תחמושת וכן מטוסים ישנים מתודלקים נקברו בבונקרים התת-קרקעיים מיד לאחר המלחמה.

נמל התעופה החדש אמור להחליף את שלושת נמלי התעופה העמוסים של העיר (טגל במערב ברלין, שונפלד במזרח ברלין לשעבר וטמפלהוף במרכז העיר).

"אנו בודקים את הדיווחים מאז תחילת שנות התשעים. עד כה מצאנו כמה מחסנים תת-קרקעיים, שרובם היו ריקים או מוצפים במים", אמר הדובר.

הדובר אישר כי במהלך העבודות להרחבת נמל התעופה שונפלד בשנות השמונים סילקו מהמקום מומחי חבלה מזרח גרמנים 17 פצצות תבערה, אולם, הוא ציין, מספר זה אינו מפתיע כיוון שיותר מ-440 אלף פצצות נפלו על ברלין בשנות המלחמה, וגם כיום מתגלות פצצות נפל חיות באתרי בנייה שונים ברחבי העיר.