מבקר המדינה יגיש דו"ח מיוחד על תפקוד הרשויות בשריפה בכרמל. כך הוחלט ביום שלישי השבוע בדיון של ועדת השרים לענייני ביקורת המדינה. המבקר אמור להגיש את הדו"ח בעוד כארבעה חודשים, אם כי ייתכן שאיסוף החומר וגיבוש המסקנות יארכו זמן רב יותר. יצוין כי בניגוד לוועדת חקירה ממלכתית, אין בסמכותו של המבקר לנקוט סנקציות אישיות או משפטיות כלפי מי שיימצא, אם בכלל, כאחראי למחדל.

בדיון בוועדת השרים לביקורת המדינה הוטל גם על משרדי הממשלה השונים לדווח בתוך שלושה חודשים על תיקון הליקויים עליהם הצביע דו"ח המבקר משבוע שעבר, שעסק בהיערכות שירותי הכבאות וההצלה (עוד טרם השריפה בכרמל).

ואילו בוועדה לביקורת המדינה, שערכה גם היא דיון ביום שלישי בערב, התברר כי אין רוב לדרישה להקמת ועדת חקירה ממלכתית. ההצבעה על היוזמה נדחתה לשבועות הקרובים, ככל הנראה. יו"ר הוועדה, ח"כ יואל חסון מקדימה, טען אחרי הישיבה כי ראש הממשלה קנה את התנגדותו של ח"כ אורי אריאל מהאיחוד הלאומי תמורת התחייבות להעברת 22 מיליון שקלים לישיבות ההסדר. אריאל אמר בתגובה כי חסון פנה אליו מספר פעמים ואמר שוועדת חקירה היא האמצעי הטוב ביותר להדחת ראש הממשלה וניכר שזו מטרתו האמיתית ולא חקירת המחדלים. אריאל הדגיש כי הודיע שיתנגד לוועדת חקירה עוד לפני שהועבר התקציב לישיבות ההסדר.