
שינה מהחלומות
איך להרדים תינוקות באמצעות טקס שינה
עד גיל חודשיים וחצי הרדימו את התינוק בכל דרך אפשרית גם אם יש צורך להרדימו על הידיים. כשתקופת הגזים עוברת, התחילו ללמד את תינוקכם להירדם בכוחות עצמו בלי תלות.
מרגע שהתינוק מגיע הביתה הרגילו אותו לחפץ מעבר. תינוק שרק נולד תלותי במאה אחוז בהוריו ואט אט הופך להיות עצמאי. חפץ מעבר כמו מוצץ, בובה או חיתול בד, מקנה לו ביטחון וחום ברגע שהוריו אינם לצדו.
כשהתינוק מראה סימני עייפות הרדימו אותו במיטתו בהקדם האפשרי, כדי לא להחמיץ את הזמן האופטימלי לשינה.
טקס השינה מאוד חשוב לתינוק כבר מימיו הראשונים, והוא צריך להיות נקודתי ולא ארוך מדי. ככל שהילד גדל, הקפידו לשלב פעילות כייפית משותפת כמו קריאת סיפור או משחק רגוע ושקט לפני השינה. את הטקס התחילו כל יום באותה השעה, כך שהילד ילך לישון בשעה קבועה. טקסי שינה ברורים וקבועים משפרים את יכולת ההירדמות.
במידה והתינוק מתעורר מספר פעמים בלילה, בדקו מה יעזור לו להירדם שוב. במידה וכל פעם שהוא מתעורר הוא מבקש את עזרתכם, עזרו לו להירדם בכוחות עצמו, אחרת כל פעם שהוא יתעורר הוא ידרוש שוב ושוב את עזרתכם.
כל תינוק נולד עם רפלקס המתבטא בבהלה מרעש פתאומי או כשמרימים אותו בבת אחת, לרוב עד גיל ארבעה חודשים. כיוון שהתינוק עלול להתעורר מהתנועות של עצמו, חלקם ירגישו בטוחים יותר כשנעטוף אותם עם שמיכה עד גיל ארבעה חודשים. אם התינוק בוכה יותר לאחר העיטוף, הפסיקו לעטוף אותו.
הקפידו שהסדין יהיה מתוח, ושהמזרון לא עושה רעש כשמניחים את התינוק במיטתו.
כשהתינוק נרדם על הידיים ומועבר למיטתו, הוא יתקשה להירדם בכוחות עצמו. כמו כן, בכל פעם שיתעורר, הוא יבקש את אותו הקשר השינה שהוא רגיל לקבל לפני שהוא נרדם, לכן נסו להניח אותו במיטתו כשהוא מנומנם וכל יומיים-שלושה הניחו אותו במיטתו כשהוא ערני מעט יותר.
במהלך היום הקפידו על רעש ואור מבחוץ, ובערב החשיכו את הבית. השתדלו להשכיב את התינוק במהלך היום מבלי לשמור על שקט מוחלט.
באדיבות דבורה זהבי, יועצת שינה בכירה למותג החיתולים 'פמפרס'
מבזקי צרכנות
המותג האקסקלוסיבי למוצרי חשמל אינטגרלים ייחודיים למטבח GAGGENAU חושף מוצרים ראשונים, לראשונה בישראל, באולם תצוגה בהרצליה (משכית 25), בו מוצגים בין השאר תנורים ומיקרוגלים, תנורי אידוי ומגירות חימום; מקררים, מקפיאים ומקררי יין; מדיחי כלים, מכונות קפה; משטחי בישול חשמליים, יחידות בישול בגז וקולטי אדים. המוצרים מתאפיינים באריכות שנים, באותנטיות ובייחודיות בלתי מתפשרת. הצלחת המותג מבוססת על חדשנות טכנולוגית לצד שפת עיצוב נצחית, מינימליסטית, נקייה ופשוטה, בשילוב פונקציונליות גבוהה. להתרשמות: www.gaggenau.com.
'אגם הוצאה לאור' מחדשת עם הספר 'מי מפחד ממתמטיקה?' – מילון מתמטי לילדים, מאת אורה שיינרמן, שנכתב על סמך ניסיונה רב השנים בלימודי ילדים בגילאים שונים. מילון המושגים מקיף ומכיל למעלה מ-200 מושגים במתמטיקה. זהו מילון נרחב וצבעוני המפשט את המושגים המתמטיים כך שיהיו קלים להבנה לכל הגילאים. המילון מיועד לילדים מגיל 5 עד 10 ויכול לשמש הן ככלי למידה בסיוע ההורים והן לחזרה עצמית. הספר מציג דוגמאות רבות לכל מושג, והטקסט מלווה בדמויות ידידותיות. המחיר: 156 ש"ח.
'קלוגס' משיקה חטיפי דגני ילדים בשלושה טעמים: 'רייס קריספס' – פצפוצי אורז, 'קוקו פופס' – פצפוצי אורז שוקולד ו'פרוסטיס' – קורנפלקס. בכל חטיף כ-90 קלוריות ושישה ויטמינים מסוג B, סידן וברזל, בכמות של כחמישית מהצריכה היומית המומלצת לילדים. המחיר למארז 6 חטיפים: 18 ש"ח.
'שוורצקופף פרופשיונל' מבית קונצרן 'הנקל' משיקה את BC Color Freeze – סדרת מוצרי טיפוח והגנה לשיער צבוע, המקפיאה את הפיגמנטים למקומם, להשגת 100% ברק וזוהר לשיער צבוע, עד צביעת השיער הבאה, הכוללת מגוון מוצרי שמפו, קונדישנר וספריי קונדישנר, מסכה, קרם הגנה מחום וקרם קצוות. המחיר: 106-76 ש"ח. לבירור נקודת מכירה: 1-800-33-33-22.
המותג Life מבית 'סופר פארם' משיק סדרת מוצרים לתינוק ולאם, הכוללת: בקבוק אחיזה מגיל 4 חודשים (250 מ"ל, 20 ש"ח), אל סבון מרגיע לפני השינה, מועשר בקמומיל ולבנדר (18.19 ש"ח), משטחי החתלה (מארז 10 יחידות בגודל 60x60 ס"מ, 18 ש"ח), ושקיות לאחסון והקפאת חלב אם (מארז 25 יחידות, 30 ש"ח).
'אסם' משיקה תערובות תיבול לקציצות, אורז ותפוחי אדמה וירקות, לתיבול מדויק, הכנה קלה ותוצאה מובטחת. המחיר לאריזת 200 גרם: 16.90-14.90 ש"ח.
חברת 'פלדמן' מציגה מהדורה מוגבלת של 'הביסקוויט של המנבו' – עוגיות 'מנבו' מצופות שוקולד על טהרת הביסקוויט של הקרמבו. המחיר לאריזת 300 גרם: 18.90 ש"ח.
'מחלבות גד' משיקה יוגורט כבשים בלקני 5% שומן, במרקם קרמי מעודן וסמיך, ללא חומרים משמרים. מצוין עם פירות, ירקות וגרנולה וגם לבישול, אפייה הסמכת רטבים וכתחליף לשמנת חמוצה במאפים ועוגות. המחיר ל'דלי' 600 גרם עם 'מד צריכה': 17.75 ש"ח.
'מחלבות רמת הגולן' משיקה 'חלב נטול לקטוז' בסדרת 'חלב הרים טהור'. החלב העמיד מכיל 3% שומן, ולראשונה, ללא לקטוז כלל (בניגוד לחלב 'דל לקטוז', הנמכר בישראל עד כה), בתחושת מתיקות ללא שינוי הערך הקלורי. המכיר לקרטון 1 ליטר: 10.50-11.50 ש"ח.
'ארקוסטיל' משיק מערכת מוצרי פלסטיק רב תכליתית לאחסון, בישול והגשת מזון, מתוצרת החברה הניו-זילנדית sistema. המוצרים נחלקים לסדרות: Klip It – קופסאות אחסון והגשה בגדלים ובסגנונות שונים; To Go – פריטי אחסון מזון השומרים על הרכיבים בנפרד עד למועד הארוחה; 'אידוי במיקרוגל' – מוצרי בישול במיקרוגל, הכוללים פתח לשחרור לחץ, חורים לשחרור אדים לבישול מהיר יותר, וידיות הרמה נוחות; 'ילדים' – סדרת קופסאות צבעוניות ומעוצבות במיוחד. המחיר: 12.90-59.90 ש"ח.
מתכון: סושיפיצה
באדיבות מסעדת 'ראסקה' – האסיאתית הכשרה בפתח תקווה, השף ערן (עקי) קוליש
החומרים
60 גרם סלמון מעושן, פרוס דק
שקית גבינה מוצרלה מגורדת
אבוקדו פרוס לפרוסות בעזרת קולפן
כרישה קצוצה דק דק (שערות)
מעט מיונז מתובל בצ'ילי חריף ומעט שום כתוש
לאורז: כוס אורז עגול לסושי, כוס וחצי מים רותחים, 50 מ"ל חומץ 5%, כף סוכר קורט מלח
אופן ההכנה
להכנת האורז: שוטפים היטב את האורז עד שהמים מקבלים גוון שקוף. מאדים אותו עם מים רותחים בסיר מכוסה על אש נמוכה למשך 15 דקות. בזמן הזה מערבבים בקערה את הסוכר, החומץ והמלח עד שאין משקעים של הסוכר. מוסיפים את כל המרינדה לתוך הסיר, מערבבים בעדינות כך שכל האורז יקבל את הטעמים של המרינדה ומשהים עד שמתקרר לטמפרטורת החדר.
מניחים עיגולים קטנים ושטוחים של האורז על תבנית אפייה ומעל כל עיגול מעט מיונז, אבוקדו, סלמון, מוצרלה ואת שערות הכרישה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-8 דקות עד להקרמה.