
בעקבות התפטרותו של ח"כ יעקב ליצמן מהכנסת, חבר הכנסת הנכנס יעקב טסלר נפרד מליצמן בחמימות ושרטט קווים ראשונים לשליחותו הציבורית.
"הנציגות החרדית בכנסת נפרדת היום משליח ציבור אמיתי, מופת ודוגמא לנציג אגודת ישראל, בשליחות מרנן ורבנן גדולי ישראל שליט"א. חה"כ היוצא ידידי הרב יעקב ליצמן, הטביע חותם של עשייה פרלמנטרית מבורכת, בעלת הישגים מרשימים ליהדות החרדית ולציבור בישראל''.
טסלר תיאר את פועלו של ליצמן בכנסת. "במשך עשרות שנות פעילותו בכנסת ובממשלה, הצליח הרב ליצמן ליזום ולהוביל מהלכים גדולים, רפורמות משמעותיות, בכישרון רב ובסייעתא דשמיא, תוך עמידה ערכית על משמר קדשי ישראל וזכויות הציבור החרדי, לכלל ולפרט. ברצוני לברך את הרב ליצמן שיזכה להמשיך בעשייה, בבריאות ומתוך הרחבת הדעת.
בהמשך תיאר את חזונו בקווים כלליים. "אני חוזר לכנסת כנציג אגודת ישראל ביהדות התורה, כדי לייצג ציבור שולחיי בנאמנות ובאחדות. מצטרף לעמיתיי בסיעה, יחד עם כל חברי בלוק הימין, במאבק העיקש נגד ממשלת הזדון שקמה בישראל, שפוגעת בלומדי התורה ובמסורת ישראל. מייחל ומקווה שבעז"ה נצליח בהקדם להפיל את הקואליציה המסוכנת".
כאמור, ח"כ יעקב ליצמן מיהדות התורה התפטר היום (רביעי) מהכנסת כדי לתת תוקף מול בית המשפט לעסקת הטיעון שהתגבשה איתו וכדי לייתר את הדיון בשאלת הקלון בעניינו.
בינואר האחרון החליט היועץ המשפטי לממשלה להגיש נגד ליצמן כתב אישום על עבירות מרמה והפרת אמונים, ללא שוחד.
בנאומו האחרון במליאה סיפר ליצמן: "זכיתי לטפל ב-615 אלף פניות ציבור בכל שנותיי פה, הן היסוד של שליחות ציבורית בכנסת. חשבתי שאזכה להצביע על חוק לפיזור הכנסת, לצערי זה לא הלך. אני נשאר בפוליטיקה ואעזור במה שצריך לעזור".
שר הביטחון בני גנץ עלה לדוכן המליאה כדי להיפרד מליצמן: "בטוח שאתה תמשיך לשרת את עם ישראל. הייתה לנו הזכות להסתכל עליך ולדעת שאתה עושה את הדברים מתוך ניסיון ומתוך מסירות רבת שנים - מצרים שאלו נסיבות סיומך את תפקידך בכנסת".
קודם לכן, שר הביטחון גנץ וח"כ משה גפני מיהדות התורה דיברו במשך זמן ממושך במליאת הכנסת.
יו"ר רע''מ חבר הכנסת מנסור עבאס אמר: "רוצה להודות לח"כ יעקב ליצמן על תרומתו המיוחדת למערכת הבריאות ביישובים הערביים".