לזניה גבינות
לזניה גבינותצילום: ISTOCK

מכינים את הרוטב:

מכניסים לקערה קופסא אחת של עגבניות מרוסקות, מוסיפים עוד 2 כפות של רסק עגבניות, 3 כפות שמן זית, כף אחת של בזיליקום, קצת סוכר, מלח, פלפל שחור וכוס מים רותחים.

לאחר מכן נכין את המילוי:

לוקחים כל מיני גבינות שאתם רוצים ומערבבים יחד. אני משתמשת במוצרלה, בולגרית, שמנת וקוטג׳. שמים בתבנית פיירקס את דפי הלזניה ומתחילים ליצור שכבות בנדיבות מהמילוי. אפשר להוסיף פטריות, זיתים, תירס, מה שתרצו.

ככה בונים לפחות שלוש שכבות, תלוי בתבנית שלכם. על כל שכבה לשים את הרוטב. בשכבה האחרונה אפשר להוסיף עוד קצת פירורי גבינה צהובה.

לאחר מכן מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור על 200 מעלות כ-40 דקות. לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ומשאירים בתנור ל-15 דקות נוספות.

הילדים שלי לא מוותרים על זה בשבועות.

בתיאבון!