ספרנו שבע שבתות תמימות כדי להגיע לחג השבועות – חג מתן תורה, שבו נוהגים ישראל לאכול מוצרי חלב. אנחנו כאן כדי להוביל את תשומת הלב שלכם לשבע נקודות על כשרות החלב במדינת ישראל, שניה לפני שמתחילים עם הבישולים:
1. רוב מוצרי החלב המיוצרים במדינת ישראל הם בכשרות לכתחילה - חלב ישראל - מאחר וההלכה מחייבת שיהיה פיקוח בחליבה כדי שלא יתערבב חלב כשר עם חלב שאינו כשר.
2. ההלכה היהודית מחייבת לחלוב את הפרות בשבת ובחג בדרכי היתר. כדי לא לגרום להם צער בע"ח. רוב הרפתות בישראל חולבות כהלכה בשבת ובחג מה שנותן לנו הרבה חלב מהדרין.
3. פרות עוברות ניתוחים שונים במהלך חייהם, במידה ונגרם נזק בניתוח החלב של הפרה יכול להיות אסור בשתיה. לשם כך בכל ניתוח של פרות חולבות למשק הכשר במדינת ישראל מגיע משגיח שבודק שלא נגרם נזק לפרה שיאסור את החלב - גם בכשרות רגילה.
4. חמאה מהארץ ללא טעמים מיוצרת מחלב בלבד, והסיבה היחידה שהיא יכולה להיות לא מהדרין זה אם יש חשש שחלבו אותה לא בדרך היתר.
5. חלב ישראל - זה לא חלב של ישראל, זה יכול להיות חלב שגוי חלב אותו, והפרה של הגוי, ברפת של גוי בתוך מדינה של גוים. אולם אם היהודי השגיח על החליבה שלא התערבב חלב מבהמה טמאה אז זה "חלב ישראל משעה החליבה"
6. הגאון הרב משה פיינשטין זצ"ל התיר לשתות חלב שלא הייתה השגחה בחליבה רק בדיעבד ובשעת הדחק, שכן לפני כ-70 שנה במדינות לא היה ניתן להשיג חלב ישראל. ולכן רק במדינה שאנו יודעים שלא מערבים שום חלב אחר בתוך חלב הפרה שנמכר שם סוגי חלב שונים - לשתות חלב זה גם כשלא היתה השגחה בחליבה. ב"ה שאנחנו במדינת ישראל עם חלב ישראל בשפע ומוצרי חלב מהדרין בשפע לא צריכים להשתמש בהיתר הזה.
7. תעשיית היבוא של מוצרים המכילים אבקות ורכיבי חלב מוגמר גדולה מאוד! בשנים האחרונות, במקומות אלו לרוב רמת הכשרות היא רגילה, ללא פיקוח מניתוחים חליבת שבת וכד וחומרי הגלם של מוצרים אלו ברמת כשרות פשוטה בהרבה מכשרות רגילה מהארץ.
חג שבועות שמח לכל בית ישראל
הרב משה כ"ץ, יו"ר ארגון כושרות