אסתי גרינברג ונועה ירון
אסתי גרינברג ונועה ירוןצילום: עצמי

והשבוע ב"יוצאות לתרבות" 61 - מתארחות בתוכנית:

איילת אלנקווה - שהתגיירה 3 פעמים (!) על המסע המפותל בדרך אל האמת, נועה ירון - על חג מתן תורה בזוית שלה, רחל קשת - על מעבדת היוצרות המיוחדת בבית אורי צבי שמגיעה לסיומה בשני ערבי מופעים, אורלי עבאדי - עדת הראיה על "האמן הגדול מכולם", מלכי רוטנר - ב"קול העם" על לימוד הגמרא שלה, נחמה בריסקמן - מכינה עוגת ביסקוויטים למבוגרים לחג, ופינת פ. השבוע, ועוד…

בין לבין, מוזיקה נשית ומעולה עם:

קולולן כל הזמרות - "אנא עבדא" (ק), אפרת רזאל - "אל אשר תלכי", מיכל רוזנבלום - "דרשתי קרבתך", בנות נתנאל - "כי התורה כוללת" (ק), יפוש ברכהן - "אור החיים" (ק), ג'זליה - "גם כי אלך", חיה קוגן - "תודה".


המתכון של נחמה: עוגת ביסקוויטים משודרגת (לייזה פאנלים)

המוצרים:

  • 350 גר' ביסקוויטים
  • כוס חלב

לקרם:

  • 2 שמנת מתוקה
  • כוס חלב
  • חבילת פודינג וניל
  • 2 גביעי יוגורט גריק
  • רבע כוס סוכר

לגנאש שוקולד לבן:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גר' שוקולד לבן
  • 30 גר' חמאה

ההכנה:

1. נטבול ביסקוויטים בחלב לבסיס העוגה שכבה על שכבה לבסיס יציב יותר.

2. הקרם: נקציף במהירות הכי גבוהה 500 מ”ל שמנת מתוקה עם כוס חלב ופודינג וניל לקרם סמיך, נוסיף את 2 גביעי היוגורט דנונה גריק עם רבע כוס סוכר ונערבל במהירות נמוכה עד הטמעה.

3. ניצוק הקרם מעל תחתית הביסקוויטים, נשטח יפה. ונרצף ממעל בעוד שכבת ביסקוויטים, נכניס למקרר לחצי שעה קירור לפחות.

4. הגנאש: נחלק 250 מ”ל שמנת מתוקה לשניים – 125 מ”ל שמנת מתוקה נחמם עם 30 גרם חמאה בקלחת קטנה עד המסה של החמאה. נכבה אש, ונוסיף לסיר 200 גרם שוקולד לבן, עד שהוא נמס לגמרי. נערבב.

נקציף את יתרת השמנת מתוקה (125 מ”ל) ונוסיף את גנאש השוקולד הלבן, נערבב ונשטח על העוגה. נכסה בניילון נצמד ונכניס לקירור עמוק של כמה שעות טובות.

בתיאבון!!!


רוצה להציע לנו אייטמים לתכנית? בא לך על שיר מסוים? דברי איתנו:

מייל התוכנית "יוצאות לתרבות": [email protected]

● לינק למשלוח תגובה לוואטסאפ התוכנית