חבר הכנסת שמחה רוטמן מסביר בראיון לערוץ 7 מדוע בעיניו, בניגוד לאופן בו מוצג חוק תקנות יו"ש בעיני חלקים מהקואליציה, מדובר בחוק שאינו חיוני.

לדבריו החוק הנדרש הוא חוק החלת החוק הישראלי בשטח כולו, ובוודאי בישובים ובבקעת הירדן וגוש עציון, מקומות שגם הקיצוניים שבשמאל רואים בהם חלק ממדינת ישראל. "החוק הזה לא אידיאלי מבחינתי, אבל הקואליציה הזו לא יכולה לעשות שום פעולה ואם החוק הזה שמשמר סטטוס הכרחי, אם הוא חיוני והכרחי להם, שיעבירו אותו בכוחות עצמם. אם הם לא יכולים להעביר אותו בכוחות עצמם שיסיקו את המסקנה שהם צריכים להתפרק ולהחזיר את המנדט לכנסת או לעם".

בהתייחס לטוענים שנפילת החוק תפגע במתיישבים ביהודה ושומרון, אומר חבר הכנסת רוטמן כי "החזקת המתיישבים ביהודה ושומרון כבני ערובה של אנשים שרוצים להיאחז בכיסא זו פרקטיקה צינית שעדיין לא התרגלנו אליה מהממשלה הזו... כבר עכשיו הם מחזיקים אותנו כבני ערובה של ארגוני הטרור שנתמכים בכל יום בכספים שאנחנו משלמים ומועברים כמשכורות למחבלים כדי להחזיק את הממשלה הזו בחיים. הסיטואציה הזו, שאזרחי ישראל מוחזקים כבני ערובה בידי ממשלת ישראל ואנשים כמו גדעון סער ואיילת שקד, המוחזקים כאנשי ימין, ממשיכים לתחזק את ממשלת תומכי הטרור הזו, הא טרגדיה. לא ניתן להחזיק את תושבי יהודה ושומרון ותושבי ישראל כבני ערובה לשרידות הפוליטית של נפתלי בנט".

על המשמעות המשפטית של נפילת החוק, אומר חבר הכנסת רוטמן כי ישנן שתי אפשרויות, האחת היא שתקום ממשלה אחרת בכנסת הנוכחית והיא זו שתעביר אותו. האפשרות השניה, שהוצעה על ידי חבר הכנסת משה ארבל, היא שאם הולכים לבחירות החוק הזה יקבל הארכה אוטומאטית. "אפשר להצטרף גם למסלול הזה", אומר רוטמן.

עוד מציע רוטמן לבחון כמה מנסור עבאס קיבל על מנת לתמוך בחוק זה. "האסון הגדול ביותר לתושבי יהודה ושומרון הוא אם יעבירו חוק שלכאורה מקל עליהם את החיים והמחיר הוא תשלומי כסף לטרור ולתומכי טרור. מי שמציב את המשוואה הזו הוא חסר מצפון. אני קורא לכל מי שנמצא בקואליציה הזו עם טיפה מצפון ואחריות להפיל את הקואליציה הזו ולהעביר כל חוק שבעיניו הוא חיוני למדינת ישראל".

את השמועות על מגעים עם הסיעות החרדיות להעברת החוק מגדיר רוטמן כספינים והטרלות שבהם עסוקה הקואליציה. "לא נהיה אצבע רזרבית לתומכי טרור".