פעילות בג׳נין
פעילות בג׳ניןצילום: דובר צה"ל

סרטון וידאו המופץ בערוצי טלגרם פלסטיניים מדריך את הלוחמים בשכונת מגורים בג'נין המכונה "מחנה פליטים" לשפר את היערכותם הצבאית לקראת עימות עם כוחות צה"ל.

הלוחמים הפלסטינים, שהינם פעילים בארגוני טרור, נקראים להקים חדר מבצעים משותף, לבחור הנהגה מאוחדת שתוכל לקבל את ההחלטות המתאימות למצב המתפתח.

ההמלצות כוללת גם הקמת יחידות תצפית בכניסות ל"מחנה הפליטים" ומחוצה לו, ציוד התצפיתנים באמצעי קשר והסתייעות בשליחים כדי להעביר את המידע הנאסף להנהגה הצבאית המקומית.

"מחנה הפליטים" צריך להיות מחולק לאזורי הגנה ונדרש להתוות תוכנית הגנה מתאימה ולחלק משימות לכל יחידה לוחמת באזור מוגדר.

התוכנית הדגישה את חשיבות ציוד הלוחמים בביגוד נוסף והחלפת הבגדים לאחר חילופי האש עם כוחות צה"ל.

היחידות הלוחמות צריכות על פי התוכנית להשתתף בלחימה בתורנות כדי לשמור כוח ולגלות זהירות יתירה בעת חילופי המשמרות כדי למנוע מכוחות צה"ל לנצל את נקודת התורפה הזו.

בנוסף, הומלץ להקים יחידות שתפקידן לסייע באספקת תחמושת ומזון ללוחמים ומתן שירותי סיוע רפואי ראשוני.

המדריך המצולם קורא להקפיד על ביצוע ירי מושכל כדי לפגוע במטרות ולא לאפשר לעיתונאים ולתושבים לצלם את נקודות האיסוף של הלוחמים כיוון שהמודיעין הישראלי עלול לעשות שימוש בתמונות כדי לתקוף את הלוחמים.

בהנחיות קודמות שהועברו ללוחמים בג'נין הומלץ להימנע משימוש בטלפונים ניידים וברשתות החברתיות, להכין מארבים לכוחות צה"ל ולהסתייע בילדים ובקרובי משפחה כדי להשיג מידע על פעילות צה"ל.