הפובליציסט וממייסדי "מנהיגות יהודית" מוטי קרפל התארח באולפן ערוץ 7 והתייחס בתחילת דבריו לטענתו של ח"כ ניר אורבך לפיו הניסוי של הכללת מפלגת רע"מ בקואליציה - כשל.

"יכול להיות שהניסוי במתכונת כזו שהקואליציה תלויה ברע"מ כשל. העובדה שרע"מ תהיה בקואליציה רחבה יותר זה דבר חשוב. הגיע הזמן שאחרי הרבה שנים ניתן לערביי ישראל הזדמנות להביע את ההשלמה שלהם עם מדינת ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי. אני לא מתחרט שתמכתי בכך ואתמוך באותו כיוון גם בבחירות הבאות", אומר קרפל.

לדבריו, "המצב הנוכחי נוצר בלית ברירה וכעת הממשלה תלויה ברע"מ. הדבר הזה מזיק גם להם עצמם. זה כנראה גדול על מפלגה כמו רע"מ שהקואליציה תהיה תלויה בה".

קרפל לא חושב שהממשלה הבאה צריכה להיות ממשלת ימין. "אנחנו צריכים ממשלה מרכזית. מה שהציבור של בוחרי הליכוד מרגיש עכשיו שלא סופרים אותו או שגנבו לו את המדינה, זה בדיוק מה שהרגיש השמאל הציוני במשך 12 שנים ששלט נתניהו. בגלל שבכל פעם יש חצי מהעם שמרגיש שגנבו לו את המדינה, אנחנו לא מצליחים להתמודד עם הבעיות שלנו".

"אנחנו צריכים ממשלה שיש בה את הכוחות המרכזיים: הליכוד, כחול לבן, יש עתיד, תקווה חדשה, ימינה וישראל ביתנו. לממשלה כזו יהיו למעלה מ-70 מנדטים יחד ותהיה להם אופוזיציה מימין ואופוזיציה משמאל", הוא מוסיף.

עוד מסביר קרפל כי "החרדים, הציונות הדתית, מרצ, העבודה, כולם מוזמנים לממשלה אבל אסור שהקואליציה תהיה תלויה בהם. היא צריכה להיות תלויה רק בכוחות המרכזיים שביניהם אין פערים משמעותיים בנושאי ימין או שמאל. אני לא רואה הבדל בין גנץ לנתניהו בפן המדיני".

הוא התבקש להתייחס לשאלות הציונות הדתית והפוליטיקה. "יש כל מיני פוליטיקאים שמנסים להגיד שהם הציונות הדתית. הציונות הדתית החזיקה בעבר שלושה דגלים: ארץ ישראל, תורת ישראל ועם ישראל. עכשיו היא התחלקה לשלוש מפלגות שונות: נעם שמדגישה את הערך של תורת ישראל, סמוטריץ' שמדגיש את הערך של ארץ ישראל וימינה שמדגישה את הערך של עם ישראל. זו החלוקה של הציונות הדתית. בן גביר באידיאולוגיה אינו ציונות דתית. הבעיה של הציונות הדתית - וזה החידוש הגדול של בנט - היא לנהל מדיניות ציונית דתית עצמאית מבלי להיות תלוי בנתניהו. כל עוד מפלגת הציונות הדתית לא משתחררת מהתלות בליכוד היא לא יכולה למלא את התפקיד ההיסטורי שלה בהקמת הקומה השנייה של התחייה".

לדעתו בנט לא היפנה עורף לבוחריו. "נכון שחלק מהציבור שבחר בבנט לא הבין מה הוא הולך לעשות. חלק מזה באשמתו כי הוא לא היה אמיץ לומר את דרכו בצורה מפורשת. ברגע האחרון הוא הסתבך עם הבטחות משותפות, אבל עשה את מה שהציונות הדתית צריכה לעשות - לבנות קונצנזוס סביב הזהות היהודית".

"אני מקווה שימינה תמשיך בדרכה בהנהגת בנט. אני לא חושב שהוא יהיה ראש ממשלה אבל הוא כן יוכל לכפות ממשלה מרכזית בעם ישראל וזה התפקיד של הציונות הדתית. אחרי שהממשלה תיפול אני לא חושב שתקום ממשלה אחרת בראשות נתניהו. הוא עשה הרבה דברים לטובת עם ישראל, הרבה דברים שהיה צריך לעשות הוא לא עשה. גם עם 30 מנדטים הוא מצליח לא לתת לאף אחד לנהל את המדינה, אבל הוא עצמו לא מצליח לנצח. אני חושב שהתיקו נפרץ ויביא לאותה בשורה של ממשלה מרכזית", מסכם קרפל.