ראש ישיבת הר המור הרב מרדכי שטרנברג, שבגופו התגלה לפני חודשים מספר גידול סרטני, צפוי להעביר שיעור רב משתתפים בכנס 'אתחלתא' שיתקיים ביום חמישי בבנייני האומה בירושלים.
הרב משה שחור, מצעירי 'רבני תורת הארץ הטובה' וחתנו של הרב שטרנברג, אמר בשיחה עם ערוץ 7 כי מארגני הכנס הופתעו לטובה כשהרב שטרנברג נאות להעביר שיעור בכנס.
"אנחנו והוא מופתעים מעצמת התפילות וההתעניינות", אמר. "זה דבר שמשמח ומחזק וכולנו תפילה לרפואתו הצלחתו וחזרתו לכוחותיו".
לדבריו, "לכנס הזה באופן מפתיע הוא נאות להעביר שיעור בהלכות שמיטת כספים ואנחנו תפילה שהוא אכן יעמוד במשימה הזו לשיעור ציבורי בבנייני האומה. מכוח התורה ותפילות הציבור הקב"ה יאריך ימיו בטוב ושנותיו בנעימים להגדיל תורה ולהאדירה".
מטרת כנס 'אתחלתא' של איחוד 'רבני תורת הארץ הטובה' היא "לשים את התורה במרכז העניינים", אמר הרב שחור. האירוע במעמד ראש עיריית ירושלים משה ליאון, סגן ראש העיר אריה קינג ומנהל אגף תרבות יהודית במשרד החינוך הרב איתיאל בר לוי.
באירוע ישתתפו "אוהבי התורה בארץ ישראל, כל מי שקשור לתורה, אוהב תורה ואוהב תלמידי חכמים" כאשר היעד הוא להוביל למפגן אליו יחברו גדולי הרבנים שיתייצבו על בימה אחת. "אנחנו מופתעים מהפשטות שבה הדברים תופסים בציבור", אומר הרב שחור ומספר על מוסדות רבים שחוברים ונרשמים אליו.
באירוע עצמו, מספר הרב שחור, המגמה היא להקרין כבוד לגדולי תלמידי החכמים שבדור, לתת הוקרה לעמלי תורה כאשר הרב אריה שטרן ייתן אות מופת להפצת תורה לאישיות או ארגון שפעל במגמה זו, ובהמשך גם התוועדות כוללת של שורת רבנים יחדיו.
"בשנה וחצי האחרונות מתקיימים עשרות שעות של דיונים של גדולי זקני הרבנים", ציין. "יש כאן שיח שקט שמוביל להרבה חשיבה משותפת ומוביל לאמירות ברורות בתחומים תורניים, מה שלא שמענו מאז פטירת הרבנים הגדולים הרב שפירא והרב מרדכי אליהו זצ"ל. יש כאן שולחן אחד של זקני ובכירי הציבור שיושבים ודנים ויש לזה פירות למהלך כל השנה והכנס הוא היציאה הראשונה שלנו החוצה אל הציבור בארץ".
אחת הוועדות בכנס תעסוק בסוגיית ההתמודדות של בני תורה בעולם האקדמיה לאחר שנחשפה לקושי של בני ישיבות שהמתקשים להסתגל לאווירה בקמפוסים ורמתם הרוחנית והתורנית נשחקת. הרב שחור מספר על חשיבה רבה שנעשתה בנושא זה ובהתאם תהיה התייחסות לתופעה בכנס מתוך מגמה להציג התחלה של מענים ופתרונות עבורם.
