נציגי אגודות הסטודנטים נפגשו ליום דיונים עם חברי ועדת הכנסת בסוגיית המחסור באנשי הוראה במערכת החינוך וגובה שכר הלימוד לסטודנטים בהוראה.
במהלך הדון בוועדה, העלו הסטודנטים בפני חברי הוועדה את סוגיית המחסור באנשי הוראה ברחבי הארץ ואת מכלול האתגרים הנצבים בפני הסטודנט להוראה שנדרש למערכת לימודים והכשרה מעשית אינטנסיביים לצד הצורך בשילוב עבודה על מנת לעמוד בשכר הלימוד הגבוה.
יו"ר אגודת הסטודנטים במכללה האקדמית דתית לחינוך שאנן בחיפה וחבר התאחדות הסטודנטים הארצית נתנאל זלנפרוינד הציג בפני חברי הוועדה נתונים המעידים על מדרגות השכר שצפויות למורים לאורך הקריירה שנוגעות בעיקר לצבירת שנות ותק. "ישנם רבים הרואים במקצוע החינוך שליחות מדרגה ראשונה, אך בסופו של יום מדובר ברווקים או זוגות צעירים בשנותיהם הראשונות שרוצים לזכות בשכר מכובד כבר בשנים הראשונות למקצוע ולא לחכות מספר שנים עד למשכורת מכובדת".
עוד ציין זלנפרויד כי "אוכלוסיית המורים מחזיקה בתפקיד החשוב של עיצוב פני דורות העתיד, ועל גורמי ההשפעה בציבוריות ובתקשורת הישראלית לשנות את האווירה הציבורית ולגבות את המורות והמורים של ילדינו. כבר כיום ניכר פער של עשרות אחוזים בין ההשקעות בחינוך פר תלמיד במרכז הארץ לבין הצפון והדרום ובמידה והמגמה לא תשתנה כולנו - דור העתיד, ההורים והתעשייה הישראלית נשלם על כך מחיר כבד בעתיד".
יו"ר סיעת מפלגת העבודה ויו"ר ועדת החינוך לשעבר ח"כ רם שפע ציין במהלך הפגישה כי "בעיניי השאלה המכרעת היא האם בשכר המוצע אנו מצליחים למשוך אל מערכת החינוך מורות ומורים איכותיים. הישגי מערכת החינוך תלויים בראש וראשונה באיכותו של כוח ההוראה, כי ללא מורות ומורים טובים לא יהיה שיפור בהישגים של תלמידות ותלמידי ישראל. בחישוב כולל השכר הממוצע של מורות ומורים בישראל הוא נאות, אך כל זמן שבתחילת הדרך יהיה השכר של המורות והמורים נמוך והיקף המשרה מצומצם - לא יבואו אל מערכת החינוך אלו שהיינו רוצים שיהיו המחנכות והמחנכים של ילדינו. יש לברך על העלייה בשכר המורים בעשורים האחרונים, אך לא לוותר בשום אופן על התיקון ההכרחי ברמת השכר והיקף ההעסקה של המורים החדשים".