פלג יעקב
פלג יעקבצילום: באדיבות המשפחה

פלג יעקב הוא התינוק בן השנה וחצי שנפטר אתמול (שלישי) כשנפל מגובה ממתקן ג'ימבורי בגן הילדים בבאר שבע.

פלג הקטן יובא למנוחות הערב ב-22:00 בבית העלמין החדש בעיר.

המשטרה עצרה את המטפלת (41) ואת בעלת הגן (52), הן נחקרו ושוחררו בתנאים מגבילים בבית המשפט. עוד שלוש עובדות נוספות בגן נחקרו ושוחררו.

נציג המשטרה אמר בדיון כי "על פניו הייתה רשלנות בהשגחה. זמן מה לאחר שהתינוק כנראה נפל, אחת הסייעות ראתה שרגליו מבצבצות בתוך הג'ימבורי. יש מצלמה של הגן, בית המשפט צריך לאשר לצפות בה".

עורך הדין עידו פורת, שמייצג את אחת המטפלות, מסר: "מרשתי טוענת שלא הייתה שום רשלנות מצד צוות הגן. לטענתה, הפעוט ויתר ילדי הגן היו תחת השגחה כל הזמן. מדובר במקרה שטרם ברור במדיוק מה קרה בו ואולם כבר עתה ברור שמדובר במקרה חריג ונדיר שבו המנוח מצא את מותו מנפילה מגובה נמוך מאוד בג'ימבורי לפעוטות".