
נשיאת נציבות האיחוד האירופי, ד"ר אורסולה פון דר ליין, קיבלה היום (שלישי) תואר דוקטור לשם כבוד באוניברסיטת בן גוריון בנגב.
''אירופה וישראל נועדו להיות ידידות ובעלות ברית. זאת משום שההיסטוריה של אירופה היא ההיסטוריה של העם היהודי. אירופה היא סימון וויל וחנה ארנדט, אירופה היא מאהלר, קפקא ופרויד, אירופה היא ערכי התלמוד, התחושה היהודית של אחריות אישית, של צדק וסולידריות", אמרה הנשיאה.
לדבריה, המאבק באנטישמיות נמצא במקום גבוה בסדר העדיפויות של האיחוד. "שמתי את המאבק באנטישמיות ובטיפוח החיים היהודיים באירופה בלב ליבו של סדר היום של הנציבות האירופית. הדמוקרטיה שלנו פורחת אם גם החיים היהודיים באירופה פורחים. במשך הדורות היה העם היהודי 'אור לגויים', והוא ימשיך להאיר את הדרך לאירופה דורות רבים לעתיד".
"ישראל היא דמוקרטיה תוססת. עמידותה מוערכת בכל העולם. החברה הישראלי מגוונת בצורה שלא תיאמן ובחלקת אדמה קטנה זו חיים יחדיו בני דתות שונות וכאלה שנולדו בכל יבשות העולם. משפחות שחיו כאן במשך דורות ומשפחות שאך זה הגיעו. גיוון יכול להוות כוח אדיר, אבל הדרך לדו קיום בשלום ארוכה ודמוקרטיה לעולם אינה מושגת עכשיו ולעולם", הוסיפה.
"בן גוריון אמר בימיה הראשונים של מדינת ישראל, עצמאות אין פירושה שחרור מעולו של הזר בלבד. לעצמאות יש מובן חיובי, והוא החשוב ביותר. התוכן החיובי של עצמאות משמעו אחריות. זוהי עצמאות של הלב ועצמאותו של הרצון".
"תחי אירופה", סיכמה והוסיפה בעברית: "עם ישראל חי".
