HARVEY'S
HARVEY'S צילום: אנדרו מלקובסקי

מסעדת HARVEY'S, מעשנת העץ הראשונה והיחידה באזור ירושלים ובין הבודדות בארץ עברה לפני מספר חודשים ללוקיישן חדש- רחוב יפו 33 פינת ריבלין במרכז העיר התוסס.

ערב יום ירושלים יצא שף סנדלר עם תפריט בו מנות המעוררות את החושים ובעיקר את בלוטות הריר והטעם, בין המנות החדשות בתפריט: דג לברק קייגון (129 ₪), ספייריבס טלה (48 ₪ ל100 גר'), קרפצ'יו פילה (68 ₪), חזה עוף מעושן (98 ₪), נקניקיות מרגז (28 ₪), סטייק אנטריקוט מעושן – 350 גר' ( 169 ₪), ועוד.

ב HARVEY'S SMOKEHOUSE ניתן לארח כ100 סועדים בפנים ועוד כ 70 סועדים בחוץ. סנדלר השקיע כ100 אלף שקל בשיפוץ המסעדה; צביעת הקירות על ידי אמן ציורי קיר, ריהוט ואבזור המקום כולל רכישת 2 מעשנות עץ חדשות ענקיות שהובאו במיוחד מארה"ב.

הרווי סנדלר ציין כי "האהבה האמיתית שלי הייתה מאז ומתמיד לבשר, ובמיוחד לסוגים שניתן ליישן ולעשן. אני שמח שמצאתי מקום גדול יותר שיוכל לארח כמות גדולה של לקוחות, כמו גם לקיים אירועים במקום. לחורף 2021 הכנסתי מנות מנחמות במיוחד עם טעמים וריחות שניתן להוציא רק מהמעשנות. אני מזמין את כל אוהבי הבשר ומבטיח שאמשיך לעשות הכל כדי שהקרניבורים וחובבי הבשר יוכלו ליהנות מהאיכות הכל כך טובה שלנו"

אז מה בתפריט?

ראשונות:

טקסס ברביקיו נאצ'וס - נאצ'וס עם תבשיל שעועית שחור, צ'וריסוס ובשר מעושן, גוואקמולי, חלפיניו כבוש וסלסת עגבניות (₪48)

קצוות שרופים - קוביות חזה בקר מקורמלות ברוטב ברביקיו סטייל קנזס, מוגש עם צ'יפס בטטה (64 ₪)

פופקורן צ'יקן - עוף סופר קריספי בטמפורה ופנקו, מוגש עם מיונז צ'יפוטלה וצ'ילי מתוק (52 ₪)

פופקורן אש - פופקורן צ'יקן מוקפץ ברוטב באפלו חריף, מוגש עם רוטב ראנץ' (56 ₪)

כנפיים עוף בגריל פחמים - מטוגנות ברוטב באפלו חריף או רוטב ברביקיו צ'יפוטלה ודבש או רוטב ברביקיו "ג'ק & קוק", מוגש עם מקלות ירקות ורוטב ראנץ' (48 ₪)

צ'ימיצנגה - בוריטו בקר מטוגן, סלסה, שמנת חמוצה וגוואקמולה (46 ₪)

קרפצ'יו פילה בקר - איולי שום פיקנטי, שום מקורמל, צנונית, שמן זית ובלסמי (58 ₪)

מגדל חציל בלאדי - פלפלים קלויים, עגבניות שרי, צ'ימיצ'ורי וטחינה שום קלוי (42 ₪)

ירוקים:

סלט סמוקהאוס של הארווי- חזה עוף ברוטב ברביקיו, בייקון כבש, עלי חסה, עגבניות, צנונית, בצל קריספי, אבוקדו ורוטב ראנצ' (68 ₪), סלט פנצנלה - עגבניות שרי, מלפפון, פלפל קלוי, בצל סגול, בזיליקום, בלסמי שמן זית, וקרוטוני שום (₪38)

תוספת עוף בגריל (₪22) | תוספת בריסקט מעושן (₪36), סלט ישראלי קצוץ - מלפפון, עגבנייה, בצל סגול, פטרוזיליה, שמן זית ולימון (36 ₪), לחם פוקצ'ה עם שום על האש - מוגש עם איולי פלפלים קלויים ומטבל טחינת שום קלוי (18 ₪).

פלטת בשרים מהמעשנת- בהרכבה אישית:

בריסקט 14 שעות בעישון עץ היקורי - 36 ₪ ל100 ג', אסאדו 12 שעות בעישון עץ היקורי - 48 ₪ ל100 ג' (מינימום 300 ג'), בשר צלעות מפורק 18 שעות בעישון היקורי - 36 ₪ ל100 ג', בשר טלהמפורק 12 שעות בעישון היקורי – ₪42 ל100 ג', חזה הודו בציפוי דבש 4 שעות בעישון עץ היקורי – 24 ₪ ל100 ג', רוסט ביף 4 שעות עישון בעץ היקורי – ₪38 צ'וריסוס כשעה בעישון עץ היקורי (2 נקניקיות) - 28 ₪ ומרגז כשעה בעישון היקורי (2 נקניקיות) – 28 ₪ .

לצד הבשרים ניתן לבחור תוספות: צ'יפס ביתי (20/34 ₪), צ'יפס בטטה (28/42 ₪), טבעות בצל ג'מבו ביתי (32 ₪), תבשיל שעועית שחור צ'וריסוס ובריסקט מעושן (36 ₪), אורז בסמטי עם תבשיל בריסקט מעושן ושעועית (32 ₪), סלט ירוק (18 ₪) וסלט קולסלואו (12 ₪).

עיקריות - מוגש עם קולסלאו ותוספת לבחירה: צ'יפס ביתי אורז עם תבשיל בריסקט מעושן ושעועית או סלט ירוקים:

ספייריבס טלה מעושן – ספייריבס טלה מתפרק מהעצם 12 שע' בעישון עץ היקורי (48 ₪ ל100 ג'), חזה עוף מעושן רוטב ברביקיו "ג'ק & קוק", מוגש עם צ'אטני בטטה (98 ₪), דג היום דג טרי בסגנון קייג'ון על מצע פסטה קריאול עם פלפלים פיקנטיים, עגבניות שרי, בצלים ושום (129 ₪).

ישר מהגריל הפחמים מוגש עם קולסלאו, רוטב דמי גלאס ותוספת לבחריתכם: צ'יפס ביתי או אורז עם תבשיל בריסקט ושעועית או סלט ירוק. 250 גרם מדליוני פילה בקר (172 ₪) חצי קילו שאטובריאן (349 ₪), 350 גרם סטייק אנטריקוט (169 ₪)

הסנדוויצים של הארווי (עשויים מלחם ג'בטה) מוגש עם צ'יפס או סלט ירוק:

הארוויס טקסס בריסקט - בריסקט מעושן, בצל מקורמל, עגבנייה, מיונז חרדל, ציר בריסקט (89₪), טוטו, אנחנו בקנזס - בשר צלעות מפורק ברוטב ברביקיו, חמוצים, קולסלואו, מיונז חרדל (89 ₪), טקס מקס צ'יקן קלאב – פוקפורן צ'יקן, בייקון כבש, מיונז צ'יפוטלה, גוואקמולי,חסה ועגבניה (84 ₪), המבורגר של ג'וג'ו - 250 גר' בקר מנתחים מובחרים, רוטב ברביקיו, חסה, עגבנייה, חמוצים,בצל ומיונז חרדל (84 ₪). תוספת בייקון כבש מעושן (18 ₪), תוספת "גבינת" צ'דר טבעונית (8 ₪)

שף הרווי סנדלר, יליד קנדה עשה עלייה בשנת 2010 מוונקובר. סנדלר סיים את לימודיו כשף בשנת 2002 וקיבל את העיטור הקנדי RED SEAL. לאורך כל תקופת הכשרתו רצה להגשים את החלום הציוני ולעשות עלייה לישראל.

הרווי פתח מסעדות וחברת קייטרינג ועם השנים הפך להיות המוביל בקייטרינג הכשר בוונקובר לאירועים של עד 650 איש. הרווי עלה לישראל והמשיך לעסוק בתחום הקולינריה ובהמשך עסק גם באירועים פרטיים שם פגש בשותפו העסקי אשר יחד רכשו את גבריאל הירושלמית- והמשיכו את המסורת המאפיינת - מסעדת שף העושה שימוש בחומרי גלם משובחים תוך הקפדה יתרה על פרטים. לפני כשנתיים וחצי פתח הרווי את מסעדת HARVEY'S מעשנת העץ היחידה באזור ירושלים וכך הגשים חלום. לפני כשנה וחצי פתח גם מסעדת המבורגרים-BURGER SHACKHARVEY'S וחולם לפתוח עוד מקומות אוכל להכיר לישראלים את הטעם האמריקאי המשובח.

כשרות מהודרת – רבנות ירושלים

יפו 33 , ירושלים 02-6246444

שעות פתיחה: יום א'-ה' 12:00-23:00