ראש מועצת בנימין, ישראל גנץ, שוחח עם ערוץ 7 מהכנסת, שם התחושות, הוא אומר, הן של תום כהונת הממשלה.
"כולם רואים שהממשלה הזו מסיימת את תפקידה וטוב שכך. זו ממשלה שפוגעת בהתיישבות ביהודה ושומרון. השאלה היא אם זה ייקח שבוע או חודש, ולהערכתי זה יהיה מוקדם יותר, בקרוב ממש, זו הערכתי ואני תקווה שזה יקרה בקרוב ממש לטובת עם ישראל".
על האפשרויות המצפות ביום שאחרי נפילת הממשלה, אומר גנץ כי הוא היה שמח אם הייתה מוקמת ממשלת ימין, אך "במצב הנתון עם ההתניות של כל הצדדים ובסיטואציות שנוצרו מרבית הסיכויים הם שאנחנו הולכים לבחירות, אבל זו פוליטיקה וצריך לראות מה יקרה. יש דיונים ונראה לאן נגיע".
על ביקורו של הנשיא האמריקאי בקרוב אומר גנץ כי עצם קיומו של הביקור הוא אירוע חשוב אך מפתיע שביידן בוחר להגיע לישראל בעיתוי פוליטי שכזה. "גם האמריקאים רואים מה קורה פה בממשלה ובכנסת והעיתוי מפתיע אותי. אני מקווה שלא נקבל גזירות חדשות ביהודה ושומרון. ההתיישבות חייבת להמשיך ולהיבנות. זו זכותנו וחובתנו הלגיטימית".
גנץ מספר על ביקור שקיים הבוקר בשילה הקדומה ושם פגש מתנדבים מרחבי העולם שהגיעו למקום כדי למצוא את שורשיו של עם ישראל ושל העולם כולו. "זו הגישה שצריכה להיות לגבי יהודה ושומרון", הוא אומר.
באשר לקריאה להחלת ריבונות לאחר נפילת תקנות יו"ש בכנסת, אומר גנץ כי הצורך בחקיקה שמאריכה את התקנות בכל חמש שנים היא "סיטואציה גרועה ביותר. קראנו כבר בעבר להחלת ריבונות. זו התשובה האמתית שצריכה להיות לאזרחי מדינת ישראל וגם לאזרחים הערבים שנוסעים בכבישים הללו שאין בהם שירותים ותשתיות. החלת ריבונות צריכה לקרות ואם היא לא תקרה בממשלה הזו נעשה הכול כדי שהיא תקרה בממשלה הבאה".
בהתייחס לדבריו של השר גדעון סער הטוען נגד ראשי ההתיישבות הפועלים לטעמו באופן הפוגע בהתיישבות כאשר הם מתנגדים להעברת תקנות יו"ש, אומר ישראל גנץ כי "גדעון סער הוא איש יקר, אבל הדיון הוא לא על החוק אלא על הממשלה. אם הממשלה הזו מתפזרת, ואני מקווה שכך יקרה, לפני סוף החודש, החוק הזה יישאר בתוקפו עד הממשלה הבאה, שלושה חודשים לאחר כינונה. גם אם החוק הזה ייפול יש רוב בכנסת לחוק הזה וניתן להעביר אותו גם לאחר ההחלטה על פיזור הכנסת, כלומר שהקריאה היא לא לתמוך בחוק אלא לתמוך בממשלה. לכן אני מאוד מבין את מנהיגי האופוזיציה שמחרימים את החוק הזה. הממשלה הזו צריכה ליפול והחוק הזה יישאר בתוקפו".
לדבריו לא מדובר בסוגיה שאמורה להטריד את ראשי הרשויות ביו"ש, אלא את ממשלת ישראל כולה, שכן לנפילת התקנות יש השלכות למדינה כולה, לסמכויות שיטור, מיסוי, מאסר ועוד. "אנחנו מבינים שזה לא יקרה. החוק לא יפקע".
עוד מתייחס גנץ לקריאות שעלו באחרונה להדחתו של ראש מועצת יש"ע, דוד אלחיאני, מתפקידו. "אני תומך בשיח בין ראשי הרשויות. גם במועצת יש"ע יש דמוקרטיה, יש דרך לקבל החלטות ואנחנו דנים בינינו מתוך הערכה הדדית וכך נמשיך לעשות".
