נדב חן
נדב חןצילום: דוברות לניאדו

נדב חן

מנכ"ל בית החולים לניאדו

כשמונה נדב חן לפני כחמש שנים להוביל את בית החולים לניאדו בנתניה, היה מצבו של בית החולים שהוקם על ידי חסידות צאנז קשה. הפסדיו הכלכליים היו עצומים, הוא צבר חובות במאות מיליונים עד שעמד לפני פשיטת רגל, ותוכנית החילוץ של המדינה חייבה אותו בשורה ארוכה מאוד של שינויים.

חן הובא כדי לבצע את אותם שינויים נדרשים. מאחוריו שורה של חברות שניהל לפני שנכנס לתפקידו: הוא שימש כסגן מנהל בית החולים מעייני הישועה, כמנכ"ל אסיא מדיקל באסותא ועוד שורה של חברות הייטק בארצות הברית. על פי נתוני משרד האוצר, חן הצליח להוביל את בית החולים למצב כלכלי טוב בהרבה מהיום שבו נכנס לתפקיד, ולמעשה הצליח למלא את חלקו של בית החולים בתוכנית ההבראה, שאמורה הייתה להסתיים השנה.

אלא שאז הגיעה מגפת הקורונה ושינתה את המצב. לניאדו, כבית חולים כללי שאינו ממשלתי או בבעלות אחת מקופות החולים, מומן ביומיום במידה פחותה לעומת בתי החולים הציבוריים האחרים בישראל. מציאות הקורונה, שחייבה דחייה של שורה ארוכה של טיפולים, גרמה לכך שבית החולים הפסיד כספים רבים במטרה להעניק טיפול לחולי הקורונה.

כתוצאה מכך נכנס בית החולים שוב לגירעון גדול, בדומה למרכזים הרפואיים הנוספים שנמצאים באותה קטגוריה כמוהו. חן, שראה כיצד הישגיו בשיקום בית החולים נתונים בסכנה, הפך לראש המאבק של בתי החולים נגד משרד האוצר ומניעת התקצוב שאליו התחייב כאשר משרד הבריאות דרש מאותם בתי חולים לדחות את כל הניתוחים והטיפולים שאינם נחשבים כחיוניים בטווח המיידי.

חן נשוי ואב לשלוש בנות, תושב שוהם.

***