פרופ' סלמאן זרקא
פרופ' סלמאן זרקאצילום: Olivier Fitoussi/Flash90

פרויקטור הקורונה פרופסור סלמאן זרקא אמר בתדרוך לעיתונאים כי למרות שהנגיף נמצא במגמת התפשטות, "כרגע לא מתוכננים הגבלות או סגרים".

יחד עם זאת, זרקא ביקש מהציבור לשים מסכות במקומות סגורים ובמקומות הומי אדם, במיוחד בתחבורה ציבורית. כמו כן, הוא המליץ על בדיקה ביתית לכלל האוכלוסייה לפני מפגשים משפחתיים ועל בדיקה לאחר מפגש עם חולה מאומת עבור אוכלוסיות בסיכון.

"נוכל להמשיך באורח החיים שלנו כולל לתכנן חופשה בחו"ל או בארץ, כל אלה אפשריים ואין לנו מדיניות שהולכת לפגוע בהם. אבל חובתנו - להיזהר - גם בארץ ובמדינות שנות בעולם כדי לעבור את הגל הזה בשלום".

משרד הבריאות עדכן היום על ירידה נוספת במקדם ההדבקה, שעומד על 1.28. אתמול אובחנו 10,785 נדבקים חדשים בקורונה ביממה, שיעור הבדיקות החיוביות - 35%. מספר החולים שמצבים קשה ירד ביממה האחרונה ל-190.