גלעד ארדן
גלעד ארדןצילום: UN

לקראת פתיחת ועידת המדינות התורמות לסוכנות האו"ם לפלסטינים אונר"א קורא השגריר הישראלי גלעד ארדן למדינות המשתתפות להקפיא את תרומותיהן לסוכנות עד שיפוטרו ממנה כל עשרות המורים והמורות שהביעו תמיכה בטרור וברצח יהודים.

זאת בעקבות דו"ח חדש של ארגון UN WATCH שחשף עשרות התבטאויות גלויות של עובדי סוכנות האו"ם ובהם גם מורים ומורות.

פנייתו של ארדן מצטרפת למכתב תלונה חריף ששלח השגריר ארדן בעקבות דו"ח קודם שפורסם בחודש אוגוסט אשתקד, ובו דרש את פיטורי המורים המעורבים ובנוסף כי אונר"א תבצע חקירה יסודית אודות המקרים המתוארים.

חרף הבטחות מנכ"ל אונר"א שהשיב לשגריר ארדן בעבר כי נפתחה חקירה כנגד עשרה עובדים, לא ידוע על אף עובד שפוטר בעקבות ההתבטאויות. חמור מכך, כעת נחשפים עשרות מקרים נוספים בהם מעורבים עובדים אחרים בארגון אשר התבטאו באופן מסית לרצח או אנטישמי.

כך למשל, הדו"ח הנוכחי חושף פוסט של מורה של אונר"א בלבנון, אשר כתב בעמוד הפייסבוק שלו:
"מאת אללה, מי שיכול להרוג ולרצוח כל פושע ציוני וישראלי, ולא עושה זאת, לא מגיע לו לחיות. הרגו אותם ורדפו אותם בכל מקום, הם האויב הגדול ביותר... כל מה שמגיע לישראל זה המוות".

בדו"ח ישנן דוגמאות נוספות למורים בבתי הספר של אונר"א בעזה וברשות הפלסטינית שמביעים תמיכה בטרור החמאס ובירי הטילים על ישראל.

ארדן ציין כי "לא רק שאונר"א לא טיפלה כראוי בגילויי האנטישמיות בקרב עובדיה אלא שעכשיו אנחנו רואים שהתופעה רק מתרחבת ושעובדים נוספים קוראים לרצח יהודים באופן גלוי והאו"ם והסוכנות אינם עושים דבר. לא ארפה עד שהאו"ם יבוא חשבון עם כל האחראים להסתה ולשנאה המופצת במימונו. אונר"א אינה מסייעת כלל לקידום פתרון הסכסוך אלא להיפך: היא מפיצה נרטיבים פלסטיניים שקריים וגם מעלימה עין מהסתה לרצח ישראלים ואנטישמיות. לאיזה שפל הסוכנות הזו עוד תרד?".