לומדת לעוף
לומדת לעוףצילום: יונייטד קינג

כשמספרים על סרט שהוא מבוסס על סיפור אמיתי, זה כבר נותן כמה נקודות זכות לסרט. כי הרי זו אינה המצאה ובאיזה מקום בעולם זה אכן קרה.

כך קורא לסרט הקסום שעלה הערב ( חמישי) על האקרנים וכולו מבוסס על סיפור אמיתי שהתרחש אך לפני 7 שנים באוסטרליה.

על המרקע נקרא הסרט PENGUIN BLOOM ( פינגווין בלום) שכן שם משפחתה האמיתי של הכוכבת סם (נעמי ווטס) הוא בלום.

הגוזל שעוזר לה להשתקם זוכה לכינויי פנגווין ומכאן השם הלועזי. אבל דומני שדוקא השם העברי לומדת לעוף הוא השם האמיתי. גם הציפור וגם סם לומדים לעוף.

הסרט המבוסס על רב מכר בינלאומי, מספר את סיפורה של סם בלום, אם לשלושה, שנפצעה בתאונה והפכה למשותקת. בעלה, ילדיה ואימה מנסים לעזור לה להשתקם, אך מי שעוזר לה ולמשפחתה יותר מכל הוא דווקא גוזל פצוע העונה לכינוי "פינגווין".

נוכחותו של "פינגווין" מאחדת את משפחת בלום שמטפלת בו במסירות, ומסייעת לו להחלים ולהביט בתקווה אל העתיד.

בסופו של דבר בחיים זוכה סם בשתי אליפויות עולם בחתירה בקיאק.

95 דקות מהנות וקסומות. דובר אנגלית, מתורגם לעברית.