ארגון החיזבאללה פרסם בשבת הודעה בה האשים את ישראל בפיצוץ מכונית התופת באחד מפרווריה הדרומיים של ביירות. בהודעה גם התאבל הארגון על מות אחד מחבריו, שנהרג בפיצוץ: "אנו מתאבלים על הקדוש עלי חוסיין סאלח, שהוא אחד מלוחמינו. ידיהם של הישראלים ביצעו פעם נוספת מעשה תוקפנות וטרור בתוך שטח לבנון ובתוך שכונת מגורים". שייח' חסן עז-א-דין, דובר מחבלי החיזבאללה בביירות, אמר כי "הרצח לא יעבור ללא עונש".

החיזבאללה קרא בהודעה לכל אזרחי לבנון ואוהדי הארגון להשתתף בהלווייתו של סלאח, שתיערך מחר בעיר הולדתו בריטאל.

לא נמסר מה היתה דרגתו של סלאח בארגון, אך מקורות בטחון לבנוניים מסרו לסוכנות הידיעות הגרמנית כי סלאח היה אחד מ"קציני הבטחון הראשיים" של הארגון.

עלי חוסיין סאלח נסע במכוניתו 100 מטרים לפני שהתפוצצה ברחוב האדי נסראללה, רחוב ראשי הומה אדם בביירות, הקרוי על שמו של האדי, בנו של שייח' חסן נסראללה, מזכ"ל החיזבאללה. הוא נהרג בעת שתקף חיילי צה"ל בדרום לבנון.

בדיווחים ראשוניים נאמר כי סלאח ואדם נוסף שישב אתו במכונית נהרגו מיד, וכמו כן נהרג עובר אורח שעבר במקום.

מקורות בטחון לבנוניים מסרו לפני כן כי סלאח עבד כנהג בשגרירות איראן בלבנון, אך סוכנות הידיעות האיראנית הרשמית אירנ"א ציטטה דיפלומט שהכחיש זאת, ואמר כי סלאח "מעולם לא עבד בשגרירות ולא היו לו כל קשרים אתה".

זמן קצר לאחר הפיצוץ האשים מוחמד ראאד, אחד מראשי הארגון, כי סוכנים ישראלים באזור מנסים לערער את הבטחון בלבנון. "ייתכן כי ידיים ישראליות ביצעו פיצוץ כזה, בניסיון לערער את הבטחון והשלום במדינה", נאמר בהודעתו של ראאד.

(עתי"ם, א.פ)