פעילות צה"ל ברחבי אוגדת יהודה ושומרון הלילהדו"צ

הפלסטינים טוענים כי מחבל נהרג ואחר נפצע באורח קשה בג'נין כשהשניים התעמתו עם כוחות צה"ל וניסו לפגוע בחיילים כשפתחו לעברם באש.

צה"ל פרסם כי בפעילות של לוחמים בג'נין נעצרו שני מבוקשים החשודים בפעילות טרור.

בהודעת דובר צה"ל נמסר כי "במהלך הפעילות כוח צה"ל ירה לעבר מספר חשודים שהשליכו מטענים לעברם, כמו כן נשמעו קולות ירי במרחב וזוהתה פגיעה".

הכוחות פעלו גם במחנה הפליטים אלעזה שבמרחב החטיבה המרחבית עציון למעצר מבוקש החשוד בפעילות טרור ותפיסת אמצעי לחימה. זוהו מספר חשודים שיידו אבנים לעבר הכוח, שהגיב באמצעים לפיזור הפגנות וירי רוגר וגם במקרה זה זוהתה פגיעה.

בנוסף, בפעילות לוחמי צה"ל בכפר סילוואד שבמרחב החטיבה המרחבית בנימין, נעצרו שישה מבוקשים החשודים במעורבות בפעילות טרור, כמו כן נתפסו מספר אמצעי לחימה. במהלך הלילה נעצרו 13 מחבלים מבוקשים שהועברו לחקירת כוחות הביטחון.

נזכיר כי אמש ביצע מחבל ניסיון פיגוע דקירה בעיר העתיקה בירושלים. המחבל הגיע לשער מג'לס הסמוך להר הבית וניסה לדקור את אחד השוטרים המוצבים במקום באמצעות סכין. לאחר שנכשל נמלט מהמקום ונתפס על ידי כוחות המשטרה ולוחמי מג"ב.