צנתור
צנתורצילום: ISTOCK

מספר ימים לפני חג השבועות, בביתו של אחד מגדולי האדמו"רים בירושלים מתכוננים לחג. לפתע, הרבנית - אם המשפחה מבחינה כי בנם המתבגר נמצא במצוקה נשימתית ולא מגיב לקריאותיה.

בעזרת מכשיר סטורציה, האם בדקה את בנה בעל צרכים מיוחדים המתגורר בבית. הנתונים הצביעו על דופק גבוה ורמת סטורציה נמוכה מאוד.

כונני עזרה ראשונה שהוזעקו למקום החלו בפעולות החייאה מתקדמות. לדברי האימא, כבר אספו את השכנים למניין. לאחר המון ניסיונות החייאה, הצליחו הכוננים לייצב את מצבו והוא פונה לבית החולים הדסה לחדר הצינתורים.

"הרופאים הרגיעו אותנו והסבירו לנו את המצב. בתוך החדר המצנתרת ד"ר גבי אלבז, עבדה ביחד עם הצוות הרפואי, להציל את החיים של הבן שלנו. הסתבר שהיו לו שלושה עורקים סתומים וקריש דם שגרם לדום לב" משתפת האם.

"מנהל המחלקה פרופ' ארתור פולק הסביר לנו את המורכבות של המצב. הוא הדגיש כי חרף הצלחת הצנתור ופתיחת העורקים, ה-24 שעות הקרובות הן קריטיות לשאלה אם הוא ישרוד".

"בשעות שלפנות בוקר, רציתי ללכת הביתה, אך ד"ר גבי אלבז אמרה לי: 'יש סיכוי שהוא יתעורר'. האמירה הזאת נתנה לי ולכל המשפחה את התקווה. בחסדי שמים אחרי ימים אחדים, הבן שלנו התעורר. עדיין עם המון מכשירים, אבל ער ומתקשר", מספרת האם.

ד"ר גבי אלבז, מצנתרת בכירה בבית החולים הדסה: "כשהגיע לבית החולים הוא הוכנס לחדר צנתורים כשהוא ללא דופק ותוך כדי מאמצי החייאה מתקדמים בוצע לו פתיחה של העורק הראשי המספק דם ללב והכנסה של התקן מיוחד על מנת להציל את חייו".

"לשמחתנו באופן הדרגתי ראינו שיפור במצבו ולאחר מספר ימים הוא שב להכרה. לא היה לנו ספק לרגע שאנחנו לא מרימים ידיים ונלחמים על חייו ולשמחתנו זה הצליח".

אימו של הבחור מסרה טרם השחרור: "אין לי מילים לבטא את ההערכה שלי לצוות המופלא של 'הדסה'. לא ראיתי בשום מקום, אנשים עם מסירות כזאת. הם מתייחסים לילד שלי, כאילו הוא הילד שלהם".