
בפעילות משותפת של שירות הביטחון הכללי, המשטרה והמשטרה הצבאית נחשף כי אזרח ישראלי מהפזורה הבדואית גויס על ידי ארגון הטרור כתאאב אלמוג'הדין מרצועת עזה, למטרת קידום פעילות טרור ואיסוף מודיעיני בשטח ישראל.
ב-30 במאי נעצר לחקירת שב"כ שחאדה אבו אלקיעאן, בן 25 תושב פזורת חורה שבנגב. החשוד גויס על ידי תשתית צבאית מרצועת עזה של ארגון כתאאב אלמוג'הדין, תוך שביצע עבור התשתית משימות שונות בהן איסוף מודיעין, צילום אתרים בישראל וגניבת אמצעי לחימה במטרה להעבירם לידי גורמי טרור.
שחאדה הונחה על ידי התשתית להתגייס לצה"ל, למטרת איסוף מידע פנימי מתוך הצבא וכן לשם קידום פעילות טרור. את מרבית הצעדים במסגרת הפעלתו ביצע לפני גיוסו לצה"ל, ונעצר מספר ימים לאחר גיוסו.
החקירה מעלה כי המניע לפעולותיו הינו על רקע הזדהותו עם ארגוני הטרור ברצועת עזה וכן רצונו לנקום בגין פעולות אכיפה שביצעו רשויות המדינה למול משפחתו בגין בניה בלתי חוקית.
עם תום חקירתו בשב"כ, הוגש כנגד שחאדה כתב אישום על ידי הפרקליטות במחוז דרום, המייחס לו עבירות ביטחוניות חמורות.
על פי כתב האישום, שהוגש ע"י עו"ד חופית קנטרוביץ', "על רקע הריסת בית אביו של הנאשם בשנת 2019, החליט הנאשם לפעול כנגד מדינת ישראל וכנגד ביטחונה. בשנת 2019, גנב הנאשם מחיילי צה"ל ששהו באיזור יתיר רובה M4 עם מחסנית וסמן לייזר והסתיר אותם בתוך שק מתחת לאדמה, סמוך לאזור מגוריו. במהלך שנת 2021, יצר הנאשם קשר עם פעיל בארגון טרור תושב עזה, הביע את רצונו לתמוך במאבק רצועת עזה נגד ישראל ולהתגייס לארגון טרור, ולאחר מכן, אף התגייס לארגון טרור.
''הנאשם הצטרף לארגון 'כתאאב מוגאהדין' על מנת לסייע לאויב במלחמתו נגד מדינת ישראל ובמסגרת זו, העביר הנאשם מידע על מסוקים צבאיים המנחיתים חיילי צה"ל ועל אימוני החיילים באיזור מגוריו של הנאשם, וכן תמונות שצילם מבסיס צבאי באזור שומריה וממקומות בבאר שבע, בהם תחנת הרכבת בעיר.
"מספר חודשים עובר למעצרו של הנאשם, ובמסגרת פעילותו של הנאשם בארגון כתאאב אלמג'אהדין, הונחה הנאשם להתגייס לצה"ל ובהיותו חייל, לצלם עבור הארגון מקומות צבאיים, כגון בסיסי ומחסומי צה"ל. בתאריך 25 במאי 2022, התגייס הנאשם לצה"ל. במהלך הליך גיוסו, מסר הנאשם לאבו סלימאן שמות, מספרי טלפון, ותמונות של חיילים בדואים המשרתים בצה"ל. לאחר הגיוס, שלח הנאשם תמונה שלו כשהוא לבוש במדי צה"ל. בתגובה, נמסר לנאשם כי כעת הוא יוכל לספק מידע אודות צה"ל, על מנת לעשות בו שימוש במסגרת ארגון טרור כנגד מדינת ישראל. הנאשם נעצר ע"י כוחות הביטחון בתאריך 30 במאי 2022 ובכך סוכלה פעילותו".
בכתב האישום צוין, כי "במעשיו, מסר הנאשם ביודעין ידיעה שעלולה להיות לתועלת האויב והתכוון בכך לפגוע בביטחון המדינה ולסייע לאויב במלחמתו במדינת ישראל". הפרקליטות מבקשת לעצור את הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו. בבקשת המעצר ציינה הפרקליטות כי "הנאשם פעל לאורך תקופה ארוכה כנגד ביטחון המדינה, פעילות שהופסקה אך בשל מעצרו. הנאשם מואשם בעבירות בטחון חמורות ובין היתר, בעבירה של סיוע לאויב במלחמה, עבירה שדינה מאסר עולם".
