
סקר "פאנלס פוליטיקס" בהנהלת מנחם לזר, עבור "מעריב־סופהשבוע", שמתפרסם כאן מאפשר לבנימין נתניהו, מועמד הליכוד לראשות הממשלה להגיע ל־61 מנדטים.
שתי מפלגות בגוש הקואליציה הנוכחית יורדות אל מתחת לאחוז החסימה – ימינה, בראשות איילת שקד, ומרצ, בראשות ניצן הורוביץ.
על פי הסקר, לו הבחירות לכנסת היו מתקיימות היום - מפלגת הליכוד בראשות בנימין נתניהו הייתה מקבלת 36 מנדטים - התחזקות ב־2 מנדטים לעומת הסקר הקודם. גם יש עתיד, בראשות ראש הממשלה יאיר לפיד, נמצאת בסימן עלייה - 23 מנדטים לעומת 22 בסקר הקודם.
המפלגה השלישית בגודלה היא הציונות הדתית של בצלאל סמוטריץ' ובן גביר, ששומרת על נתון דו־ספרתי של 10 מנדטים. רביעית בגודלה היא כחול לבן בראשות בני גנץ, שמפגינה יציבות זה זמן מה עם 9 מנדטים. גם שתי המפלגות החרדיות שומרות על יציבות: ש”ס, בראשות אריה דרעי, עם 8 מנדטים, ויהדות התורה, שעושה לאחרונה קולות שהיא לא בכיס של אף אחד, עם 7 מנדטים.
שלוש מפלגות עם 6 מנדטים: העבודה, בראשות מרב מיכאלי, הרשימה המשותפת, בראשות איימן עודה, וישראל ביתנו, בראשות אביגדור ליברמן, שדווקא מתחזקת בסקר הנוכחי במנדט. תקווה חדשה, בראשות גדעון סער, שדשדשה זמן מה סביב אחוז החסימה, מתייצבת שבוע שני ברציפות על 5 מנדטים.
רע”ם, בראשות מנסור עבאס, שומרת אומנם על יציבות עם 4 מנדטים, אך היא בקרבה מסוכנת לקו האדום. עם זאת, אל מתחת לאחוז החסימה צונחות שתי מפלגות מגוש הקואליציה הנוכחית: ימינה, בראשות איילת שקד, ומרצ, בראשות ניצן הורוביץ.
המשמעות היא שגוש לפיד יורד בסקר הנוכחי ל־53 מנדטים, לעומת 55 בסקר הקודם, ואילו גוש נתניהו מטפס מ־59 מנדטים ל־61, מה שיאפשר לו להרכיב ממשלת ימין על מלא. בתווך נותרת הרשימה המשותפת עם 6 מנדטים.