
נשיא בית המשפט הצבאי לערעורים תא"ל נתנאל בנישו קיבל היום (חמישי) את הערעור על הרשעת המחבל שרצח את אליאב גלמן הי"ד בהריגה בלבד, והרשיע אותו בעבירת רצח.
בנימוקו ציין תא"ל בנישו כי "ריצה מהירה לעבר קבוצת אזרחים וחיילים בטרמפיאדה תוך הנפת סכין, מלמדת על הכוונה לגרום למותם".
כזכור, בפיגוע הקשה בשנת 2016 המחבל ממדוח עמרו בן 26, תושב הכפר דורה באזור הר חברון, הגיע לצומת גוש עציון, וצעד לכיוון הטרמפיאדה במקום.
בשלב מסויים החל עמרו לרוץ לעבר הטרמפיאדה כשסכין בידו. גלמן, בעברו מ"פ בצנחנים וקצין בחיל האוויר באותה העת, שלף את נשקו, והסתער לעבר המחבל. במהלך ההסתערות נפגע גלמן מאש כוחותינו ומת מפצעיו לאחר מספר שעות.
בית המשפט הצבאי ביהודה, קבע כי האחריות למותו של גלמן מוטלת על המחבל, שכן הירי נגרם בעקבות מעשיו. עם זאת באופן תקדימי, ובניגוד לדעת ראש ההרכב, קבע ביהמ"ש כי לא ניתן להוכיח שהייתה בכוונת המחבל לגרום למותו של גלמן בפיגוע, זיכה את המחבל מעבירת רצח, והרשיע אותו בעבירת הריגה בלבד.
בעקבות הפסיקה השנויה במחלוקת, הגישה התביעה הצבאית ערעור שבסופו של דבר, כאמור, התקבל. אחיו של גלמן הי"ד נכחו בדיון ודרשו את הרשעתו של המחבל בעבירת הרצח: "לא יתכן כי מחבל שיצא לרצוח יהודים יראה אור יום. אחינו השאיר אלמנה ושלושה ילדים, רק כי מחבל מתועב החליט לצאת מביתו ולרצוח יהודי. אסור שמחבל כזה יקבל הגנה דווקא מביהמ"ש הצבאי. איך אפשר לקבוע שהוא לא רצה לרצוח? מה רצה מחבל שרץ עם סכין שלופה? לתת חיבוק? הפסיקה של ביהמ"ש הצבאי היא שערורייה, בושה, ואנו בטוחים כי בית המשפט לערעורים יהפוך אותה".