
בכירים באגף הימני בקואליציה מבקשים להרגיע את הביקורת שנמתחה ביממה האחרונה מצד תנועת "רגבים" וראש מועצת גוש עציון, ואומרים כי המחוות ששר הביטחון גנץ אישר השבוע הן תוכניות ישנות שנעשו בתיאום עם מועצת יש"ע.
"אלו תוכניות מאוד מינוריות שהיו צריכות לעלות מזמן ובכל פעם לא העלו אותן", אמרו גורמים בקואליציה שדיברו עם ערוץ 7. "במועצת יש"ע בדקו את התוכניות מזמן ואמרו שאין בהן כלום. כל הפרסומים לא נכונים, התוכניות האלו ישנות ואושרו מזמן ועברו בדיקה של מועצת יש''ע".
בתנועת רגבים טענו אתמול כי במסגרת המחוות שאושרו לפלסטינים לרגל ביקור ביידן, בכפר בתיר הממוקם בין שכונת גילה בירושלים לגוש עציון, מתוכננת הלבנה של למעלה מ-500 מבנים לא חוקיים והרחבת הכפר בכ-3,600 דונם נוספים (כגודלה של העיר אריאל).
לטענת רגבים, תוכנית זו תנתק למעשה את גוש עציון מירושלים ותהווה איום בטחוני על הנוסעים בכביש המנהרות, בציר העוקף לירושלים דרך הר גילה (ציר וואלג'ה) ובכביש המוביל לצור הדסה.
תכנית נוספת במזרח גוש עציון מאשרת הרחבה של הכפר כיסאן ב-615 דונם, ולטענת רגבים היא תצמצם את הגישה ליישובי מזרח גוש עציון ותחסום אותם מלהתפתח בעתיד. כמו כן ישנה תכנית הרחבה לכפר פאקיקס אשר תחסום את הגישה ליישוב נגוהות בהר חברון.
"זו קטסטרופה שחייבים לעצור מיד", אמר מאיר דויטש מנכ"ל תנועת רגבים, "סער, שקד, כהנא, אלקין, הנדל, אורבך - נבחרתם בקולות הימין בהבטחה לשמור על ההתיישבות, הבאתם לנו את יאיר לפיד ראש הממשלה ואת בני גנץ שר הביטחון, באחריותכם לעצור את המהלך המטורף של הלבנת אלפי מבנים לא חוקיים, יצירת נתק בין גושי ההתיישבות לירושלים וקיבוע ההשתלטות הפלסטינית העבריינית על שטחי C".