חברת הכנסת אורית סטרוק (הציונות הדתית) מסכמת בדאגה את ביקור נשיא ארה"ב בישראל. לדבריה מה שקיבלנו בביקור זה הוא לא יותר מ'שטחים תמורת חיוכים', כהגדרתה. "אחרי שהביקור הסתיים אנחנו יודעים שזה היה בסך הכול חיוכים ושילמנו במטבע מזומן של שטח".
"אבו מאזן לפני מעל עשר שנים ויתר על הרעיון של השגת מדינה פלשתינית בדרך של מו"מ. הוא הולך להשיג מדינה פלשתינית בדרך חד צדדית כשפרויקט הדגל שלו הממומן המתוקצב והרשמי הוא השתלטות על השטח וכך להקים דה פקטו מדינה פלשתינית. מה שקורה הוא שבני גנץ באופן שיטתי כאיש שמאל המזוהה עם הפרויקט הזה, פועל כרגל מסיימת של אבו מאזן. כלומר אבו מאזן בונה באופן בלתי חוקי ותופס עוד ועוד שטח ובני גנץ אומר שבשלב הראשון לא נפריע לאבו מאזן בהשתלטותו ובשלב השני נכשיר ונלבין את מה שהוא בונה", אומרת סטרוק וקובעת כי מדור באירוע מסוכן.
"התקשרתי אישית לכל חבריי בממשלה הארורה הזו שנבחרו בקולות הימין, איילת שקד, נפתלי בנט, גדעון סער, זאב אלקין. התקשרתי אליהם לפני שהוקמה הממשלה ואמרתי להם שזה שהם מקימים קואליציה עם התנועה האיסלאמית זה איום ונורא ולא יכופר אבל לכל הפחות אל תתנו את תיק הביטחון לבני גנץ, משום שאם אתם אומרים לכולם שאתם בונים ממשלה ומספרים לכולם שהיא ממשלת סטטוס קוו שלא תשנה כלום בהיבט המדיני, כשבני גנץ שר ביטחון לא צריך הסכם כדי שתהיה מדינה פלשתינית. מספיק ההסכם הקואליציוני עם בני גנץ".
לדבריה אלקין וסער הם הסיפור העצוב ביותר שכן השניים טענו בפניה שיחתימו את גנץ על סעיף שיחייב אותו לנהל מערכה ולסכל את ההשתלטות הפלשתינית בשטחי C. במשך 24 שעות ההסכם הקואליציוני לא נחתם כי זאב אלקין התעקש שהוא לא ייחתם לפני שגנץ ולפיד יחתמו על הסעיף הזה, ורגע אחרי שהם חתמו לא קרה כלום ושום דבר. בני גנץ חתם. מה יעשו עם זה אלקין וסער? כלום ושום דבר. והיום הם מתמסרים לו על מלא. זה פשוט נורא".
בהתייחס לטעות בקואליציה לפיהן מחוות גנץ לרש"פ תואמו בחלקם עם מועצת יש"ע ובאופן כללי אינן נוראות כלל ועיקר, אומרת חברת הכנסת סטרוק כי שוחחה עם בכירי מועצת יש"ע שאיתם, כך לפי הטענה, תואמו הדברים ו"לא היו דברים מעולם. לא תואמו ולא נעליים. אנשי המועצות ביש"ע מאוד כועסים על הצעד החמור הזה".
עוד מזכירה סטרוק כי בהקמת הממשלה טען האגף הימני שההסכם הקואליציוני נבנה באופן שבו כל צד יוכל לחשק את הצד שמנגד, "ובאמת הם עשו עבודה טובה לכאורה. הם עיגנו בעבודת הממשלה את היכולת לנטרל מגמות לא רצויות בצד השני, אבל אפשר לתלות את התקנון הזה על הקיר... אם לפני שבוע אני שומעת שיוסי ביילין השתחל לסדר היום של הממשלה ואני כחברת כנסת מהאופוזיציה צריכה להפעיל מעגלים כדי לסכל את המינוי הזה כי נפתלי בנט נרדם בשמירה, עד שאיילת שקד ביקשה מנפתלי בנט שהודיע שהמינוי לא יעלה לסדר היום, ורק אז בארבע אחרי הצהרים יכולתי להיכנס למטבח להכין שבת. איפה אתם חברים? מה קורה לכם? אתם עסוקים בשיקום הקריירה המתרסקת שלכם ולא עומדים על משמרתכם. נתתם את ההגה ללפיד ואתם לא שם כדי למנוע ממנו להשתולל".
על הפריימריז המתקיים בפלגה מספרת סטרוק כי היא אכן לא רגילה לכל הסערה המלווה את ההתמודדות, והיא גם לא רוצה להתרגל אליה. עם זאת היא מביעה שמחה על כך שהציבור יכול לבחור את נבחריו, "ואני רואה שיותר ויותר אנשים איכותיים וראויים מצטרפים למירוץ הזה ומבחינתי זו ההוכחה שההליך הוא כזה שהציבור רואה בו כהליך הוגן". באשר לה אישית היא אומרת שקשה לה עם כל המהומה הפוליטית הזו, ואין בכוונתה לאפשר לפוליטיקה להסיט אותה ממשימות חשובות הרבה יותר שממלאות את יומה. עם זאת היא מביעה תקווה שהציבור יעריך זאת.
על מה שתואר בתקשורת כמחלוקת על סף המריבה בין איתמר בן גביר לבצלאל סמוטריץ' והטענה שבצלאל אינו משיב לטלפונים, מזכירה סטרוק כי בצלאל כידוע הוא אדם שכשר תחבורה היה עונה לטלפונים גם לאחרון האזרחים שנתקע בתחנת אוטובוס באמצע הלילה. "אני חושבת שאצה לאיתמר הדרך. זו מערכת בחירות ארוכה וכמפלגה החלטנו לקיים פריימריז וכאשר יהיו תוצאות נבצע את האיחוד ולא לפני כן. כל המהומה על לא מאומה הזו לא מוסיפה טוב. הרי אמרנו אנחנו רוצים באחדות הזו, העדפנו שכולם יחד יתחרו על קולות המצביעים, זה לא קרה ולכן בעזרת ה' נסיים ונשב לאיחוד. פנינו לאחדות והיא תגיע. אני בטוחה שבצלאל ואיתמר ישבו ויסכמו את כל הכמה כמה".
בהתייחס למפלגתה של איילת שקד שבסקרים אינה עוברת את אחוז החסימה ועם זאת עשויה לבזבז לא מעט קולות ימין, אומרת חברת הכנסת סטרוק כי "הציבור התפכח". לטעמה מדובר בהתפכחות הכרחית לנוכח אירועי "השנה הנוראה שעברנו עם הממשלה הזו עם התנועה האיסלאמית על כל נוראותיה". עוד היא מציינת את מה שהיא מגדירה כ"תת התפקוד של מי שאמורים היו להיות כלפי השמירה של יאיר לפיד". כך גם את הפיגועים הקשים בירושלים, את ההסכמה הישראלית לביקור של נשיא אמריקאי במזרח ירושלים ללא ליווי ישראלי רשמי, "זה ביזיון וחרפה לאומית. זה שיש בזמן הזה חצוצרות וטקסים זה רק מחמיר את הביזיון".
להערכתה של סטרוק מצביעיה של שקד אינם מצביעי ימין. "אני לא חושבת שאנשי ימין, אחרי מה שהם רואים שקרה, יכולים להצביע לימינה".

