
המשטרה מפרסמת פרטים חדשים על פיגוע הדקירה שהתרחש אחר הצהריים (שלישי) בתוך אוטובוס סמוך לקניון רמות בירושלים, בו נפצע יהודי באורח בינוני.
מחקירה ראשונית של הפיגוע עלה כי המחבל, תושב רמאללה בשנות ה-40 לחייו שהחזיק באישור שהייה בישראל ונסע באוטובוס, החל להתנפל על אחד מנוסעי האוטובוס ולדקור אותו באמצעות מברג.
נהג האוטובוס בלם את האוטובוס ופתח את הדלתות. בשלב זה החלו נוסעים לרדת מהאוטובוס, ביניהם המחבל שהמשיך לנסות לפגוע בנוסעים.
אזרח שחלף במקום באותו הזמן והבחין במתרחש, ניסה לפגוע במחבל במטרה להפסיק את מעשיו ואזרח נוסף שנקלע למקום, ביצע ירי לעבר המחבל וניטרל אותו.
משי בן עמי, צלם Ynet שירה במחבל בזירה, סיפר: "יצאתי מהרכב, טענתי את האקדח והבנתי שזה פיגוע. הדוקר הגיע אליי, לא היססתי ויריתי בו כדור אחד. שמעתי שהוא התפלל בערבית. אנשי הביטחון הגיעו שנייה וחצי אחרי. הפצוע זעק לעזרה שיצילו אותו".
הפצוע בפיגוע, גבר כבן 41, נפצע באורח בינוני כאמור. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי לפצוע ופינו אותו לבית החולים שערי צדק. "הפצוע במצב בינוני עם מספר דקירות בפלג גוף עליון ולא נשקפת סכנה לחייו", אמרו בבית החולים.
ראש הממשלה יאיר לפיד אמר ''אני מבקש למסור החלמה מהירה לפצוע שנפגע בארוע הדקירה בירושלים. אני מברך את צלם Ynet שנקלע לזירה ופעל בנחישות בכדי לנטרל את המחבל ומנע פגיעה באנשים נוספים. לא נאפשר לטרור להרים את ראשו ולפגוע בשגרת חיינו. נבוא בחשבון עם כל מי שינסה לפגוע באזרחים חפים מפשע''.
הפראמדיקים של מד"א איתי שמעונוב ונתנאל ליפשיץ סיפרו: "הפצוע שכב על המדרכה בסמוך לאוטובוס כשהוא בהכרה וסובל מפצעי דקירה מדממים בגופו. סיפרו לנו שהוא נדקר בתוך האוטובוס במהלך הנסיעה. הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים שכלל עצירת דימומים וחבישות ופינינו אותו במהירות בניידת טיפול נמרץ לבית החולים כשמצבו יציב."
"שוב גרזן", הגיבה ח"כ אורית סטרוק מסיעת הציונות הדתית, "נאום הגרזנים של סינוואר ממשיך לייצר פיגועים ונפגעים, ובני גנץ ממשיך להעניק חסינות למי שהוציא מפיו את פקודת-הרצח הזו, ולא גובה ממנו שום מחיר. הרחובות והקניונים שלנו מדממים. לקניונים שלהם זורם כסף ישראלי מהפועלים שבני גנץ ממשיך לפרנס אצלנו''.
יוסי ברודני, ראש עיריית גבעת שמואל ויושב ראש רשימת הבית היהודי: "אני מתפלל לשלומו של הפצוע בפיגוע הקשה. הטרור שוב מרים ראש בבירת ישראל והגיע הזמן שממשלת ישראל תלחם בו ותשמור על אזרחיה. אסור שדם אזרחי ישראל יהיה הפקר".
