זה שנים שמפלגת הבית היהודי מחפשת את דרכה. במקום להוביל יעדים ציוניים־דתיים, פגעו ראשיה בחוסר יושרה ובחוסר נאמנות לערכי הציונות הדתית בעשרות אלפי חברי המפלגה, במונעם מהם להיות שותפים בהשפעתם על הדרך ועל בחירת הנבחרים. דרך התורה והעבודה הפכה לעבודה בעיניים על בוחרי הבית היהודי, שרבים מהם נותרו בתחושה של יתומים פוליטיים והתפזרו למפלגות שונות.
ראש הממשלה החילופי בנט, לאחר הצלחתו הראשונה כיושב ראש הבית היהודי, שינה את חוקת המפלגה והפך את הבית היהודי למפלגה שבה רק יושב הראש והמנכ"ל יכולים להחליט בלעדית. בהמשך דרכו פיצל את מפלגת הבית היהודי לגזרים - מעשה שפגע קשות במאמצים לאיחוד כוחות הציונות הדתית הפוליטית לגווניהם. מתבקש היה אז שנשוב לעשרות אלפי המתפקדים ונקיים פריימריז לראשות המפלגה, שנותרה ללא יושב ראש. מנכ"ל המפלגה לשעבר מנע מעשרות אלפי מתפקדיה את זכותם לבחור והעביר את בחירת יושב הראש למועצה ממונה, שמניין חבריה החליפו את קול המון הציבור. תוצאת החלטתם הניבה תוצאה ידועה, שגרמה לצניחת התמיכה במפלגה מעשרות אלפי מתפקדים לאלפים בודדים.
לפני כשנתיים וחצי, בהובלת אותו מנכ"ל, תעתעו בחברי המרכז, המציאו מפלגת מדף בשם אח"י שתתאחד עם הבית היהודי, ובתרגיל שהוסתר מעיני הציבור וחברי מרכז המפלגה דחקו את נבחרי הבית היהודי למקומות לא ריאליים, באופן שהותיר ייצוג יחיד לבית היהודי בכנסת ישראל.
מתוך רצון לאחד כוחות ולחדש את ייצוגה של הציונות הדתית בכנסת, הובלנו לפני שנה וחצי מאמץ גדול לבחירה בחגית משה כיושבת ראש הבית היהודי, לצורך איחוד הכוחות הפוליטיים של הציונות הדתית. לצערי טעיתי. משנבחרה משה היא הפכה את עורה בניגוד לדעת בוחריה, וקשרה שוב את גורל הבית היהודי במפלגת ימינה. לראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל, מפלגת הבית היהודי נותרה ללא ייצוג בכנסת ישראל.
המפלגה הדתית־לאומית שהייתה ביתי הפוליטי נעלמה, ומפלגת הציונות הדתית צמחה ופתחה את שורותיה לייצוג מגוון נאמני התורה והעבודה, נאמני הציונות הדתית. למפלגת הציונות הדתית יושב ראש וחברי כנסת ישרים ומצוינים, המובילים דרך אידיאולוגית ומעשית, מתוך תחושת אחריות לעם ישראל ולצורכי הציבור הציוני־דתי לגווניו.
מפלגה היא בית אידיאולוגי ופוליטי. היושרה היא מערכי היסוד של מפלגה דתית־לאומית. הליכה באורחות עקלקלות במפלגת הבית היהודי פגעה קשות בשליחותנו הפוליטית, באחריותנו הלאומית להשפיע מדרכנו על כל מישורי החיים במדינה.
במפלגת הציונות הדתית מתקיים בימים אלו מפקד פתוח שבו התפקדו ומתפקדים עשרות אלפי חברים וחברות שישתתפו בבחירת נציגיהם לכנסת ויכולים גם להגיש את מועמדותם ולהיבחר. לעומת זאת, במפלגת הבית היהודי הזדהו כ־350 חברים, ואליהם צירפה יושבת הראש שמונים בני משפחה וחברים, שהם שבחרו השבוע את מי שאמור להוביל את שרידי הבית היהודי. שוב הליכים של קבלת החלטות בפורומים נסתרים מעיני הציבור, שוב התפיסה של מינוי ועדה פוליטית מסדרת שחבריה חושבים שייטיבו לבחור על פני דעתם של עשרות אלפי מתפקדים.
מישהו הזיז את הגבינה שלנו. במפלגת הבית היהודי ממשיכים להוביל תהליכי שימור עקלקלים, בשעה שבמפלגת הציונות הדתית פותחים שערים בשקיפות לכל הרוצה להתפקד ולהשפיע על בחירת נבחרי הציונות הדתית לכנסת ואף להיבחר.
במפלגת הציונות הדתית מחויבים ופועלים לחיזוק כל ערכי הציונות הדתית ולהשפיע ברוח זו על כל הנעשה במדינה. אחריותנו היא להציב מחדש יעדים לאומיים לממשלה שתקום: חיזוק האחדות בעם וחיזוק זהותה היהודית של מדינת ישראל, קיבוץ הגלויות, חיזוק הפריפריה החברתית והגאוגרפית, חיזוק ההתיישבות והביטחון, איזון המערכת המשפטית - משימה שהשפעתה חיונית לתיקון חוק השבות, התערבות בשיקולי מערכת הביטחון, חוק המסתננים ועוד.
כרבים החשים נאמנים לדרך התורה והעבודה המחפשים בשנתיים האחרונות את ביתם הפוליטי, בחרתי לסיים את חברותי רבת השנים בבית היהודי ולהצטרף למפלגת הציונות הדתית, כמייצגת היותר נאמנה כיום של דרך התורה והעבודה.
אני קורא לכל חבריי בבית היהודי: הצטרפו, התפקדו והשפיעו במפלגת הציונות הדתית, מפלגה שהציבור אומר בה את דברו ובוחר את נבחריו. יחד נפעל בעזרת ה' להרמת דגלי הציונות הדתית לראש התורן ולהקרנתם על כל מישורי החיים במדינת ישראל.
הכותב הוא חבר כנסת לשעבר מטעם 'הבית היהודי', אל"מ במיל' ולשעבר מזכ"ל בני עקיבא
***