SPAR
SPARצילום: ISTOCK

רשת קמעונאות המזון הבינלאומית SPAR חתמה עם מנכ"ל יינות ביתן לשעבר, עמית זאב, על מסמך כוונות וייצוג (LOI) לקראת השקתה בישראל תחת הסכם זיכיון. כך דווח ב"ישראל היום".

הרשת ההולנדית מתכוונת להביא עימה חוויית קנייה בינלאומית ייחודית ותפעל להנגשת המוצרים הטובים בעולם במחירים הוגנים וזולים משמעותית מהנהוג בישראל.

SPAR הפועלת במודל של זכיינות מקומית, פעילה כיום ב-48 מדינות, באמצעות 13,623 חנויות ברחבי העולם המשרתות 14.5 מיליון לקוחות מדי יום, עם מחזור מכירות שנתי ב-2021 שעמד על כ-41.2 מיליארד יורו.

בהודעה נמסר כי עמית זאב "בונה בימים אלו יחד עם נציגי SPAR את השקת הרשת בישראל תחת הסכם זיכיון", אך הרשת לא תוכל לפתוח פה סניפים במהירות בלי הסכם שיתוף פעולה עם רשת קמעונאית קיימת. השאיפה היא שתוך שנה הרשת תפתח סניף ראשון בארץ עם אלפי מוצרים.

הרשת הוקמה בהולנד ב-1932 על ידי אדריאן ואן וול ומחזיקה בקצב צמיחה שנתי ממוצע של 5.1%. היא צפויה להגיע על פי התחזיות למחזור מכירות של 50 מיליארד אירו ב-2025.