
חיים צינמן, אביו של מתן בן ה-6 שנהרג בתאונת הדרכים בבנימין, סיפר היום (חמישי) לכתבים על האסון שפקד את המשפחה.
"אנחנו כואבים ועצובים", אמר האב. "כל יום שאנחנו נוסעים בכבישים האלה יש פחד מאבנים ותאונות. יש קטל והרג ואובדן. גם רבקה והילדים ראו את הרכב, לבן גדול, שמאיץ ונוסע לכיוון שלהם. רבקה ניסתה לבלום והילדים היו חגורים ונסעה לבד".
"מאז כל המשפחה מפוזרת בבתי החולים", הוסיף. "אין לי מילים. רק לפני שבועיים עשינו מיגון נגד אבנים. אתמול אבא שלי קנה למתן תיק לביה"ס וכל היום רקדו. היה ילד חייכן ושמח והיום הוא לא נמצא איתנו".
לדבריו, "זו לא תאונת דרכים כולל כל הגורמים. אם זה היה קורה במרכז הארץ זה לא היה עובר לסדר היום. אנחנו רוצים שיחקרו את המקרה. אין היום שוטרים או חיילים בכבישים. כל יום יש זריקות אבנים. תחשבו על הילד שלנו. הילד שלנו איננו. הילדים שלנו עם שברים ופציעות בכל הגוף וזה כואב".
מתן, בן 6 מהיישוב שבות רחל בבנימין, נהרג בתאונת דרכים חזיתית בין רכב ישראלי לרכב פלסטיני בכביש 60 ליד צומת מעלה לבונה. מתן, שהיה אמור לעלות לכיתה א' פונה במצב אנוש לבית החולים הר הצופים בירושלים, שם נאלצו הרופאים לקבוע את מותו.
אחותו בת ה-12 נפצעה קשה ופונתה עם חבלה רב-מערכתית לבית החולים שערי צדק. אח נוסף, בן 10, נפצע באורח בינוני, ואח אחר, תינוק בן חצי שנה, נפצע קל. אמם של הארבעה, רבקה צינמן, פונתה במסוק לבית החולים הדסה עין כרם, ומצבה מוגדר קל. מהרכב הפלסטיני פונו גבר ואישה שנפצעו באורח בינוני.
