
תושבי בנימין יצאו הערב (חמישי) להפגנת מחאה בצמתים לאורך כביש 60, בעקבות התאונה בה נהרג הילד מתן צינמן ז"ל.
התושבים קראו לממשלה לעצור את התפרעות הערבים בכבישים ולהאיץ פיתוח של תשתיות הכבישים.
ההפגנות התקייימו בצומת מעבר מכמש, צומת גבעת אסף, צומת עפרה, צומת שילה וצומת מעלה לבונה צפון.
ראש מועצת בנימין ישראל גנץ אמר כי "אי אפשר לשתוק! התרענו, הזהרנו, דרשנו אכיפה אפקטיבית וברגע נגדעו חיים של ילד. אנו דורשים 'תכנית חירום לאכיפה' בכבישי יו"ש. על ראשי המשטרה, משרד המשפטים ומשרד הבטחון להתכנס עוד היום ולגבש 'תכנית חירום לאכיפה'. זאת לצד מענה מיידי להרחבה ופיתוח התשתיות".
ח"כ לשעבר שולי מועלם המתמודדת בפריימריז בליכוד השתתפה במחאה בצומת עפרה ואמרה: "חייבים לשים קץ לטרור הערבי בכבישים. רציחתו של מתן צינמן הי"ד בידי נהגת פורעת חוק ערביה חייבת להפוך לתמרור אדום בוהק. ממשלת ישראל חייבת לפעול, בלי תירוצים, בלי מחוות נוספות לערבים. פשוט להחזיר את הביטחון לכבישים ביהודה ושומרון".
מתן בן ה-6 הובא הערב (חמישי) למנוחות. מחקירה ראשונית של התאונה עולה כי הרכב הפלסטיני סטה מנתיבו והתנגש ברכב המשפחה סמוך למעלה לבנה.
אביו של מתן, חיים, ספד לו: "אימא רצתה להגיע מאוד והיא לא יכולה. אבל אימא ואחים שלך ואחים שלו רצו שאגיד לך: היית ילד מתוק, רציתי לראות אותך גדל וזה לא יקרה. זה לא נתפס שאתה לא שם. זה מעציב שלא אוכל להתעצבן עליך יותר".
"אנחנו מתגעגעים ורוצים שתחזור, תמיד יהיה לנו מקום בלב בשבילך", נפרד האב. "אני מתגעגע אליך, ידעת להיות אח טוב. מתני שלי, אפילו לא ראיתי אותך כשהגעתי לתאונה, ראיתי את כולם חוץ ממך. אני לא ראיתי אותך ואמרו לי שלקחו אותך באמבולנס. דאגתי לך".