
אושיית הרשת סמיון גרפמן אמר הערב (מוצאי שבת) כי הוא חושב ברצינות להתחיל לשמור שבת תוך שהוא מונה את היתרון הגדול בניתוק למשך יממה מהטלפון.
"כבר זמן מה אני חושב להתחיל לשמור שבת", הוא כתב בחשבון הפייסבוק שלו. "לא בקטע קיצוני, אבל להתחיל ממשהו שבאמת לוקח ממני את כל הזמן, הטלפון".
"אז אולי פשוט להתחיל ממנו, ולשים את הטלפון בצד ל-24 שעות", הוסיף. "האם זה אפשרי בכלל בעולם שאני חי בו?".
בסרטון שהעלה לרשת הוא אמר: "אני באמת ברצינות מתחיל לשקול להתחיל לשמור שבת. בלי טלפון. אני נזכר ב'הישרדות' ואני נזכר כמה כיף היה והכיף הכי גדול היה שלא היינו בטלפון, המוח היה נח".
תהליך ההתקרבות של גרפמן לדת החל לפני זמן רב. לפני קרוב לעשרה חודשים קיבל גרפמן את התפילין הראשונות בחייו. מאז הוא מקפיד להניח תפילין כמעט כל יום.
בחודש נובמבר אשתקד הגיע גרפמן למשרדו של הרב יעקב גלויברמן בלוד וקיבל ממנו את התפילין. "זכיתי ובאתי היום למשרדו של הרב גלויברמן, שחוץ מזה שהוא עוזר לנזקקים - אני ביקשתי עזרה בעצמי", סיפר אז גרפמן. "אמרתי לו שבחיים לא היו לי תפילין".
"ולא רק שעשו בשבילי תפילין, גם לימדו אותי איך להשתמש בו", הוסיף בהתרגשות רבה. "אני זכיתי ואני רוצה להגיד תודה. אוהב אותך". גרפמן הגיע למשרדו של הרב גלויברמן בלוד, קיבל תפילין חדשות, ולמד על התפילין וכיצד להניחם על ידי הרב בצלאל גלויברמן, בנו של הרב גלויברמן.
"אנחנו בקשר כמה זמן, זאת אולי הפעם השנייה שהוא הניח תפילין בחיים", סיפר הרב גלויברמן בשיחה עם ערוץ 7. "הוא לא ידע איך להניח תפילין. אני בקשר איתו וקירבתי. הוא מאוד התרגש ואמר שהוא יניח תפילין כל יום".
