שוטר סמוי של משטרת ישראל פעל אתמול (ראשון) באלימות כלפי יהודי שיצא מהר הבית לאחר שזה האחרון לא נעתר לדרישתו שיזדהה בפניו.
במכתב ששלח אתמול עו"ד מיכאל ליטווק, המייצג את הבחור, למפקד מחוז ירושלים תנ"צ דורון תורג'מן, הוא דרש ממנו להשעות את השוטר הסמוי ולספק לו את סרט מצלמת הגוף של אחד השוטרים שהגיעו למקום.
ליטווק תיאר את השתלשלות העניינים: "מיד ביציאה מהר הבית ניגש אליו שוטר סמוי שביקש ממנו להזדהות. מרשי ביקש מהשוטר שיזדהה בפניו כיוון שהשוטר היה על אזרחי. כמו כן מרשי ביקש לדעת על מה ולמה הוא נדרש להזדהות".
לדבריו, "תגובת השוטר הייתה אלימה ביותר. הוא גרר אותו לסמטה צדדית והכה בו ללא רחם. מרשי נכנס להלם, היה חסר אונים והוכה על ידי השוטר ללא רחם. לאחר התקיפה השוטר ביקש סיוע משוטרים אחרים שיסיעו לו לשכנע את מרשי להזדהות. מרשי ביקש ל דעת מי היכה אותו וכן ביקש ששוטר יתעד את האירוע במצלמת גוף".
הוא הוסיף: "השוטרים סירבו בהתחלה אך בסופו של דבר נענו לבקשותיו של מרשי לאחר שהבינו שהוא לא יזדהה בלי שהם יענו לבקשותיו. מרשי סיפר על התקיפה למול מצלמת גוף של השוטר כיוון שהופעלה לצורך כך".
שי גליק מנכ"ל בצלמו מסר: "לא ייתכן שיהודים שעולים להר הבית להתפלל נתקלים שוב ושוב באלימות משטרתית. רוב שוטרי ישראל פועלים בצורה מכובדת אולם יש תפוחים רקובים וחובה להעיף אותם מהמשטרה. בכוונתו לפעול בכל הכלים כולל תביעה אזרחית מול השוטר הפוגע".
ממשטרת ישראל נמסר: "מדובר בתיעוד מעוות של המקרה כחלק מפרובוקציה פסולה של צעיר שהפר את כללי הביקור בהר הבית עם אחרים וסירב להוראות השוטרים לחדול ממעשיו והתנהלותו. לאחר שעוכב, החשוד סירב להזדהות בניגוד לחוק והתלהם כלפי בלש שהזדהה בפניו כשוטר. כאשר הסכים להזדהות ומסר את פרטיו, הוא שוחרר ותיבחן הרחקתו מהמקום. לצערנו בשעה שהשוטרים פעלו לאפשר לרבים את הביקורים כסדרם בהתאם לכללי הביקור במקום, היה מי שבחר להתעמת עם השוטרים ולנסות להפר את הסדר הציבורי והכללים במקום".
