
קציני משטרה בכירים טוענים כי מפקד משטרת מחוז ירושלים "הפגין התנהגות מחפירה" מול בכיר בשב"כ במהלך ביקורו של נשיא ארה"ב ביידן בישראל, כך מפרסם העיתון 'ידיעות אחרונות'.
הקצינים שהיו עדים לדבריהם לאירוע סיפרו כי זמן קצר לפני שהגיע הנשיא האמריקני לטקס פתיחת משחקי המכביה, הגיע ניצב תורג'מן במדים לחניית האצטדיון שהוכרזה כאזור סטרילי בשל נוהלי האבטחה.
הוא ניגש לעברו המחסום כדי להיכנס לאיצטדיון, אך נתקל בראש מדור בשב"כ, שהיה אחד האחראים לאבטחת האירוע. ראש המדור לא זיהה את מפקד מחוז ירושלים ושאל לזהותו.
תורג'מן, שפיקד על אבטחת האירוע מצד המשטרה נפגע ועל פי העדויות יצא מרכבו כועס והתעמת מילולית עם איש השב"כ. "הוא צעק והשתולל, הדף את הגדר המשטרתית שחסמה את דרכו, פנה לאיש השב"כ בטון מאיים, התקרב אליו ודחף אותו", טענו.
קצין משטרה בכיר הוסיף, "התביישתי, לא האמנתי שככה מתנהג מפקד מחוז ירושלים במשטרה, ועוד בביקור כזה חשוב כשנשיא ארה"ב אמור להגיע למקום".
מהמשטרה נמסר בתגובה: "מדובר ברכילות זולה הנשענת על תיאור מעוות של ההתרחשות שהייתה במקום, שכללה אי־הבנה נקודתית ותו לא. התיאום ושיתוף הפעולה ההדוק בין מפקדי ושוטרי מחוז ירושלים, ובפרט מפקד המחוז שפיקד על המבצע, לבין אנשי שב"כ – הוא מיטבי, מקצועי ומבוצע תוך הערכה וכבוד הדדי. כך היה בעבר וכך יהיה בעתיד".
בשב"כ לא הכחישו את התקרית וציינו כי יש להם שיתוף פעולה הדוק עם המשטרה.