
משפחות רמת מגרון שפונו הלילה מבתיהן עדיין מתקשות להתאושש, אבל מסתבר שיש מי שדווקא פתח בחגיגות שמחה לאחר ההרס.
בכפר בורקא הסמוך אמרו כי "הפינוי הזה הוא צעד ראשון בדרך לסילוק המתנחלים מן ההר לחלוטין".
"הפינוי הוא תוצאה של מאמץ משותף של מועצות הכפרים באזור", דיווחו הבוקר במועצת הכפר בורקא, והודו לגורמי הרשות הפלסטינית שסייעו בהגשת עתירות ולחצו על המנהל האזרחי לפנות את הגבעה.
מחזקים את משפחות הגבעות נגד מכונת ההרס
"לאחר מאבקים ולחצים ארוכים מצד שותפנו ברשות, פונה הבוקר המאחז שאיים על התפשטות הכפר", כתבו, וציינו לשבח את "ראשי הועדה למאבק בהתנחלויות" של הרש"פ שיזמו התקפה אלימה על רמת מגרון לפני כחצי שנה. נמשיך להיאבק לסילוק המאחז לגמרי בכל האמצעים העומדים לרשותנו", הוסיפו בכפר, והדגישו כי יפעלו גם בדרכים אלימות נגד המתיישבים בגבעה.
מרמת מגרון נמסר בתגובה: "גנץ, סער ולפיד הפכו לעושי דברה של הרש"פ, ופועלים כנגד ההתיישבות היהודית כדי לאפשר הקמת מדינה פלסטינית בשטחי יהודה ושומרון".
"עצוב לראות כיצד מדינת ישראל חברה על מלא לאויב הערבי, ומתנכלת ליהודים חלוצים ששומרים על ארץ אבותינו ומגשימים בפועל את החזון הציוני עליו הוקמה המדינה", הוסיפו בגבעה.