שר החוץ האמריקאי קולין פאוול אמר אתמול כי ההודנא אינה מספיקה וכי על הרשות הפלשתינית לפעול ביותר נחרצות כנגד הקבוצות שמנסות לבצע פיגוע טרור.

פאוול דיבר בפני כתבים בוושינגטון ואמר כי ארגוני הטרור יכולים לנצל את ההודנא כדי לחמש את עצמם ולכן אין לסמוך על הודנא לבדה.

פאוול חזר והביע את דאגת ארה"ב מגדר הביטחון שישראל בונה, אך ציין כי הממשל האמריקני עדיין לא קיבל החלטה אם להעניש את ישראל על הבנייה.

פאוול ציין כי וושינגטון ממשיכה להיות מוטרדת מהעובדה שהגדר עשויה לסבך את תיחום גבולותיה של מדינה הפלשתינית עתידית. אף שהנשיא האמריקני אמר כי הוא מבין את שאיפת ישראל להגן על אזרחיה, אמר פאוול כי אסור שהגדר תיבנה משום שהיא עלולה "לפגוע ברכוש של אחרים, בזכויות של אחרים".

"כשהגדר מתחילה לחדור לאדמה שאינה בצד הישראלי בקו הירוק, או שהיא מתחילה להפריע בצורה המקשה עלינו להקים מדינה פלשתינית בת-תוקף, עלינו לומר לידידינו הישראלים 'יש לנו כאן בעיה'", הוסיף, "וזה מה שאנחנו עושים".

בנושא הערבויות, והשאלה אם עלות הגדר תקוצץ מהערבויות, אמר פאוול כי בוושינגטון מתנהל וויכוח בסוגייה זו.

"ביחס לערבויות להלוואות עדיין לא קיבלנו החלטות, וברור שלא מסרנו הודעות כלשהן", הדגיש, והוסיף: "אך עלינו להיות נאמנים להנחיות הקונגרס, כיצד להשתמש בכספי הערבויות האלה".