נגיף הנילוס המערבי מתפשט השנה במהירות רבה לתוך תחומים חדשים בשטח ארה"ב, והוא מעורר חששות כי היא תיאלץ שוב להתמודד בהתפרצות חדשה של המחלה הקטלנית.

המרכזים למניעה ולריסון של מחלות מידבקות ומגיפות, העוקבים אחרי הנגיף מאז הופעתו באמריקה ב-1999, דיווחו אמש כי הוא גרם למותם של ארבעה בני אדם ולמחלתם של 150 ב-16 מדינות מאז תחילת הקיץ.

המרכזים אישרו כי באותה תקופה אשתקד חלו קצת יותר ממאה בני אדם בארבע ממדינות ארה"ב. בסך הכל מתו ב-2002, 284 בני אדם ונדבקו יותר מ-4000.

מספר החולים הגדול ביותר נרשם בששת השבועות שלאחר השבוע הראשון של אוגוסט, בעיקר במדינות הדרום והמערב התיכון. השנה מתרכזת ההתפרצות עד עתה במדינת קולורדו, שבה לא היו חולים מאז 2002.

שירותי הבריאות של קולורדו דיווחו עד עתה על 111 חולים בנגיף הנילוס המערבי, שמתוכם מתו ארבעה בני אדם. "מתחילה אצלנו מגפה שיותר ויותר נדבקים בה מדי שנה", אמרה ד"ר ג'ולי גרברדינג, מנהלת המרכז למניעה ולריסון מחלות מידבקות, במסיבת עיתונאים שנערכה באטלנטה.

"אם דפוס המלחה יימשך כשהיה, יהיו השנה חולים רבים יותר מאשר בעבר". לדבריה, לא ברור מדוע קולורדו נפגעה השנה קשה יותר. יש המייחסים את התפרצות המחלה לצירוף של אביב קריר ולח וחודש יולי חם, וכן לנטייה של הנגיף להופיע כשהוא חזק יותר מתמיד בעקבות התפשטותו באיזור מסוים.

רוב האנשים שנעקצו ע"י היתוש הנושא את הנגיף, סובלים לכל היותר מכאבי ראש ומתסמינים דמויי שפעת. אך אצל קשישים, חולים כרוניים ובעלי מערכת חיסונית חלשה, יכול הנגיף לגרום להתפתחות דלקת קרום המוח ולמוות. (ל.א)