
מעט יותר משבוע לפני ה-1 בספטמבר: ראש הממשלה יאיר לפיד נפגש היום (ב') עם יו"ר מועצת התלמידים והנוער הארצית רן שי, בלשכת רה"מ בקריה בת"א.
ראש הממשלה שוחח עם יו"ר המועצה על ההיערכות לפתיחת שנת הלימודים תשפ"ג, המשא ומתן עם המורים ועל מקום ההנהגה הצעירה במועצת התלמידים. כמו כן, השניים שוחחו על צמצום הפערים ומצב מערכת החינוך לאחר שנתיים של משבר הקורונה.
ראש הממשלה לפיד מתח ביקורת על ליברמן ואנשי האוצר: "אני לא אוהב את הדרך שבה מדברים על המורים הוותיקים במשא ומתן הזה. המורים הוותיקים הם אנשים שחינכו פה דורות של תלמידים, שהפקדנו בידיהם את הילדים שלנו. החברה הישראלית צריכה לשאת אותם על כפיים. הם לא נטל על המערכת הם עמוד התווך, הם אנשים שהקדישו את חייהם לחינוך. אין דבר יפה מזה".
שר האוצר ליברמן הגיב ועקץ את לפיד: ''לכל מי שלא בקיא בפרטים - ראשית, לפי ההצעה שהונחה, כלל המורים, הן הצעירים והן הותיקים יהנו מתוספות שכר. שנית, אנו שמים במרכז מצוינות, ולכן כל מורה בעל ותק של שנה או ותק של 20 שנה, שישקיע ויצטיין בעבודתו, יזכה לתגמול משמעותי נוסף בשכרו. לילדים ולנכדים של כולנו מגיע חינוך איכותי''.
יו"ר מועצת התלמידים והנוער הארצית אמר ללפיד: "בראש סדר העדיפויות צריכים להיות ערכים והקניית מיומנויות, הערכים לא משתנים ונותנים יציבות בתוכנו. אני מאמין שהנוער צריך להיות בכל שולחן קבלת החלטות. אני כאן אצלך, מוכן להתגייס לכל משימה כדי ששנת הלימודים תפתח באחד בספטמבר ותתן יציבות לנוער. אני מעריך שהזמנת אותי וזה מרגש לפגוש ראש ממשלה שקשוב לנוער ומבין שהנוער הוא העתיד".
בתוך כך, יו"ר ארגון המורים העל-יסודיים, רן ארז, מאיים כי שנת הלימודים לא תיפתח בתיכונים אם האוצר לא יגיע עמו להסכמות בימים הקרובים. במכתב לחברי ארגון המורים כתב ארז: "הגענו לדקה ה-90 ואם לא ייחתמו הסכמות בימים הקרובים, לא נפתח את שנת הלימודים. אנו אומרים זאת כעת, לא רק לכם, אלא גם לאוצר, לשלטון המקומי ולמשרד החינוך, כדי שאיש לא יגיד שאנו הם המושכים את המשא ומתן עד 31 באוגוסט.
''אין לנו כל עניין למתוח את ציבור המורים וההורים, ואנו אומרים לכולם, שהכדור נמצא בידי משרד האוצר כבר יותר משלושה שבועות. האחריות כולה אך ורק עליו", הוסיף ארז.
"במהלך החודשים האחרונים ניהלנו משא ומתן עם כל הגורמים בשקט ובאחריות. מתברר כעת, כעבור חודשים של משא ומתן, שמשרד האוצר מעכב חתימה על הסכמות ומציב כל פעם תנאים חדשים", סיפר יו''ר ארגון המורים.
"אין טעם להמשיך ולנהל משא ומתן כזה כאשר כל ההסכמות אליהן מגיעים אינן מגיעות לידי חתימה על הסכם קיבוצי ומימוש בגין דרישות חדשות שמעלה משרד האוצר בכל פעם", הוסיף ארז.
ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "לפתחו של ארגון המורים הונחו בשבועות האחרונים מספר טיוטות להסכמות בעניינים הללו. הארגון סירב עד כה לחתום על ההצעות הקיימות והצדדים סיכמו לדון בימים הקרובים על מנת לגשר על הפערים".
