שחקני חיפה חוגגים העפלה דרמטית הערב בסרביה
שחקני חיפה חוגגים העפלה דרמטית הערב בסרביהצילום: ראובן כהן, האתר הרשמי של מכבי חיפה

13 שנים חיכו אוהדי מכבי חיפה לרגע הזה והערב (שלישי) זה קרה - מכבי חיפה שוב בשלב הבתים של ליגת האלופות.

הירוקים מחיפה העפילו הערב בפעם השלישית בתולדותיהם לשלב הבתים של מפעל הכדורגל היוקרתי ביותר באירופה, בתום דרמה גדולה באצטדיון המרקאנה שבבלגרד.

האצטדיון הביתי של הכוכב האדום בלגרד ידוע כאחד האצטדיונים הביתיים הטובים ביותר באירופה ומעט הפעמים בהם המארחת הסרבית הפסידה בו.

למעשה, גם הערב לא הפסידה הכוכב האדום, אך תיקו 2:2 דרמטי, משער עצמי בדקה ה-90 הספיק לחיפה להדיח אותה בדרך לשלב הבתים של ליגת האלופות, זאת בזכות הניצחון הביתי הדחוק לפני שבוע באצטדיון סמי עופר שבחיפה בתוצאה 2:3.

חיפה פתחה את המשחק הערב בסרביה בצורה רעה כאשר נקלעה לפיגור כבר בדקה ה-27 ובדקה ה-43 הכפילה המארחת הסרבית את התוצאה במה שהפך גם את זהות העולה לשלב הבא.

גם בעיטת עונשין מ-11 מטרים שקיבלה חיפה לפני הירידה להפסקת המחצית הוחמצה מרגליו של דולב חזיזה ולמרות זאת, זו הצליחה לצמק כמה שניות לאחר מכן עם שער של מגנה הזר, במה שעלול היה לשלוח את שתי הקבוצות להארכה בשל תוצאת תיקו בסיכום שני המשחקים.

בדיוק כמו במשחק הקודם בין השתיים בשבוע שעבר בחיפה, גם הפעם ירדו שתי הקבוצות להפסקת המחצית, כאשר הכוכב האדום מובילה בתוצאה 1:2.

אחרי מחצית שניה מאופסת ובתום לחץ גדול, הצליחה חיפה לכבוש את השער המיוחל משער עצמי בדקה ה-90 לאחר הגבהה של עומר אצילי המחליף. שחקן בלגרד כבש לשערו שלו שער שהעלה את חיפה בתום דרמה גדולה בפעם השלישית בתולדותיה לשלב הבתים של ליגת האלופות עם 4:5 בסיכום שני המשחקים.

בדרך לשלב הבתים הדיחה חיפה כזכור את קבוצת הפאר היוונית אולימפיאקוס עם תצוגה חד-צדדית בתוצאה 4:0 בחוץ, ותוצאה זהה ניצחה גם את המשחק הראשון מבין שניים מול היריבה בסיבוב השני, אפולום לימסול הקפריסאית. כעת בשלב הפלייאוף אותה החמיצה מספר פעמים חיפה, זה נגמר צמוד ומותח אבל השורה הסופית היא החשובה - לראשונה מזה 7 שנים יש לישראל נציגה במפעל הכדורגל היוקרתי ביותר בכדורגל האירופי.

כעת תחכה מכבי חיפה שמדורגת בדרג האחרון, לדעת את מי תפגוש בשלב הבתים. ההגרלה - ביום חמישי הקרוב בשעה 19:00 שעון ישראל.