
שר הביטחון בני גנץ, ביקר היום (רביעי) בקמפוס לימודי המודיעין והסייבר המוקם בימים אלו בבאר שבע, ובמתחם שבו נבנית קריית המודיעין בנגב יחד עם סגן שר הביטחון אלון שוסטר, הרמטכ"ל אביב כוכבי, ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ', ראש מועצה אזורית בני שמעון ניר זמיר, ראש מועצת עומר פיני בדש, קצין מודיעין ראשי תא"ל אבי קינן ואנשי מנהלת מעבר דרומה במשרד הביטחון.
במהלך הביקור קיים שר הביטחון גנץ סקירה על התקדמות העבודות להעברת אמ"ן לנגב וכן סקירה בנושא ההתקדמות בסוגיות התחבורה והחיבור למארג האזורי של הפרויקט.
בסיום הביקור התייחס גנץ להסכם המסתמן בין איראן והמעצמות. "מחר אצא לארה"ב לביקור שמטרתו להעביר מסר ברור בנוגע למשא ומתן בין המעצמות לאיראן על הסכם הגרעין: הסכם שלא יחזיר את היכולות של איראן שנים אחורה, וישאיר אותה מוגבלת לשנים ארוכות קדימה – הוא הסכם שיפגע בביטחון העולמי והאזורי".
"את הדהרה של איראן לגרעין חייבים להסיג לאחור משמעותית. את מימון השלוחים שלה באזור – צריך לנתק מצינור הריאל האיראני. אנחנו נדון בנושא עם האמריקאים, ולצד זאת, ישראל תמשיך לבנות את כוחה ואת יכולותיה – בכדי שבכל מצב, תדע להגן על עצמה", הוסיף גנץ.
סגן שר הביטחון אלון שוסטר התייחס למעב יחידת המודיעין לנגב ואמר כי "מעבר יחידות אמ"ן לבאר שבע, מהווה נדבך נוסף להתבססות צה"ל בחבל הארץ הדרומי. מערכת הביטחון מעניקה בכך תרומה חסרת תקדים לחוסנה של החברה הישראלית, לריבונות בפריפריה ולשגשוגם של חבלי ארץ חיוניים".
ראש עיריית באר שבע הוסיף: "אנחנו עושים היסטוריה. הגשמת חזונו של בן גוריון, היא הגשמת הפוטנציאל האדיר המגולם בנגב הישראלי, הן ברמה האסטרטגית היות והוא מהווה 60% משטחה של מדינת ישראל והן ברמת הרכבו החברתי, זוהי המשימה הלאומית של מדינת ישראל".
