
תאונת האימונים בשריון בה נהרג סמל איתן פיכמן: מממצאי החקירה הראשונית עלה כי החייל נהרג לאחר שקצה התותח פגע בו. כך פורסם הערב (חמישי) בכאן 11.
בטנקים מותקנת מערכת שמטרתה לוודא שהתותח נמצא במצב מקביל לקרקע במהלך נסיעה – ומערכת זו גורמת לתותח לנוע בזמן נסיעה.
החקירה הראשונית של המקרה העלתה סימני פגיעה בחלק העליון של הצריח – כלומר מתחזקת ההערכה כי החייל נפגע מקצה התותח במהלך נסיעה ולא התמוטט בשל מצב רפואי – כפי שגרסו הערכות שהושמעו קודם לכן.
מפקד זרוע היבשה אלוף תמיר ידעי הנחה היום על חזרה לשגרת אימונים בסיומו של התחקיר הראשוני של האירוע שבו נהרג סמל איתן פיכמן. חקירת המשטרה הצבאית נמשכת וכך גם עבודתה של ועדת המומחים.
מצה"ל נמסר כי החזרה לשגרה תבוצע לאחר חידוד נהלי הבטיחות בכלי הרק"ם לכלל המפקדים והחיילים ביחידות הרלוונטיות, ובלימוד התחקיר הראשוני לאירוע זה ואירועי עבר דומים. מסקנות התחקירים יופקו ויילמדו בשטח.
אחותו של איתן, שירה, אמרה על מותו: "הוא היה מי שהחזיק את ההורים שלי, אחרי המוות מסרטן של האחות אפרת. זה תמוה מאוד מה שקרה. הוא הכיר את הטנק והיה בו מאות שעות, גם במבצע האחרון. היה בטנק עם חברים שלו, ורק אחרי שלא ענה בקשר ראו שהוא על הרצפה. כנראה 7 דקות. בצבא לא יודעים, רק משערים".