החל מאתמול, יום ראשון, פועלים באילת צוותי עבודה ממשרד התיירות בסיוע לקבלת פני התיירים בשדות התעופה "עובדה" ו"אילת". במשך שלושת השבועות הקרובים ישהו העובדים באילת ובין היתר יסייעו לתיירים הרבים מיד עם נחיתתם במסירת מידע הנחוץ להם ובכל עזרה אפשרית, עד ליציאתם מהארץ.

בחודש אוגוסט צפויה באילת "רכבת אווירית" של עשרות מטוסים מיעדים שונים בעולם, שינחתו בעיר.
במהלך ימי המבצע יעבדו העובדים במסגרת חוליות. הם יישאו תגי זיהוי מיוחדים וילבשו תלבושת אחידה. העובדים יחלקו לתיירים כובעים שעליהם מתנוססת הסיסמא: "אילת אוהבת אתכם".

חלק מקבוצות התיירים יתקבלו כבר בשדה התעופה בנגינתה של תזמורת מטעם התאחדות בתי המלון באילת. שר התיירות בני אלון אמר כי משרד התיירות משקיע מאמצים רבים בתהליך קליטת התיירים המגיעים ארצה. לדבריו, למבצע נועדה חשיבות רבה בקבלת פני התיירים הפוקדים את מדינת ישראל. סקר שערך משרד התיירות קבע שתיירים מרוצים חוזרים שוב לישראל וכן הם מעבירים את רשמיהם לקרוביהם ולידידיהם.

אשתקד רשמה אילת מספר שיא בתולדותיהן של לינות ישראלים. בסך הכל נרשמו 5.6 מיליון לינות, שהן 47% מכלל הלינות של הישראלים בשנת 02'. היעד הפופולארי השני של הישראלים אחרי אילת היה ים המלח, עם 1.6 מיליון לינות, והיעד השלישי העיר טבריה, עם 925 אלף לינות.

54% מכלל התיירים אשתקד הגיעו לישראל מאירופה. 30% הגיעו מארה"ב, 10% מאסיה,
והשאר מאפריקה וארצות נוספות. המספר הגבוה ביותר של תיירים הגיע מארה"ב, ובמקום השני ניצבת צרפת. (ש.ר.)