גליון בר
גליון ברצילום: באדיבות כתב העת

לכבוד תחילת זמן אלול יצא לאור גליון חדש של כתב העת 'בר', כתב עת ליצירה ולאמנות מעולם הישיבות.

זהו הגליון הי"א של כתב העת שכולל שירים, סיפורים, יצירות חזותיות ומסות של תלמידי ובוגרי ישיבות, ועוד היום פרסמו בו יוצרים מיותר משישים ישיבות דתיות לאומיות וחרדיות. בגליון הזה גם התחלף חלק גדול מהמערכת המייסדת של כתב העת.

משה בלאו, אברך בישיבת שיח יצחק וחבר המערכת היוצא מרחיב "הקמנו את בר לפני כשש שנים כדי שיהיה בית לאמנות איכותית ועמוקה, שהיא חלק טבעי מלימוד התורה בעולם הישיבות. בשנים הללו זכינו להחשף ולתת יד לעשרות יוצרים מעשרות ישיבות, ולגעת בנושאים שעומדים בליבת העולם הדתי והישיבתי: יחסי תורה ולומד, רב ותלמיד.

כמו התורה שאנחנו לומדים בישיבות, האמנות שמתפרסמת בבר לא מנסה להוכיח שום דבר לאף אחד, אלא פשוט להיות אמנות טובה ועמוקה, מאתגרת לעיתים ומכסה בעיתים אחרות. אני מתפלל שהתנועה של בר (ושל האחים והאחיות שלנו בעולם המדרשות ובעולם הישיבות החרדי) תמשיך לפרוח ולהיות מקום של אחדות גם בין בתי מדרש שונים ואופנים שונים של אמנות.

אנחנו מזמינים את כל מי שאמנות דתית ועולם הישיבות נוגעים בו ומחיים אותו, בין אם הוא לומד בישיבה בהווה או בוגר של ישיבה להצטרף אלינו – לשלוח יצירות לגליונות הבאים ולעשות מנוי ולעזור לנו להתפתח ולגדול".