השניים בתחקור ראשוני
השניים בתחקור ראשוניצילום: יגל שמואל

יגל שמואל, חבר מזכירות הישוב בית חגלה שבצפון ים המלח מספר על אירוע אותו הוא מגדיר כלא פחות מנס שאירע לתושבי הישוב אתמול. שני פלשתינים הגיעו עד לפאתי הישוב ואלמלא ערנותם של שניים מיילדי הישוב יתכן והאירוע היה מגיע לכדי פיגוע בתוככי הישוב.

"באזור השעה שש כשהילדים משחקים בגינה הציבורית עם האמהות איתן, שניים מהילדים אמרו שהם מזהים שני בחורים שמסתובבים בישוב עם טרקטורון ואופנוע", מספר שמואל.

מאחר וכלי רכב שכאלה אינם מוכרים לתושבי הישוב פנה יגל לחבר על מנת לבדוק במה מדובר. במרחק של שלושים מטרים מקו בתי הישוב, "מרחק של חצי דקה ריצה מהבתים", כלשונו, זיהו השניים את הטרקטורון. הם התקרבו למקום ובדיקה נוספת גילתה את שני הפלשתינים, תושבי יריחו, מסתתרים בשיפולי הוואדי הצמוד לבתי הישוב.

שני הפלשתינים טענו שלא רצו לעשות דבר. יגל וחברו דרשו מהם להישאר במקום עד שכוחות ביטחון יגיעו לישוב. השניים ניסו לברוח אך נבלמו. כוח צבא בהובלת הסמג"ד הגיע במהירות למקום והחל בתחקור של השניים לאחר שנלקחו מהם מכשירי הטלפון. "נמנע כאן אסון", בטוח יגל וקובע כי "אי אפשר להתייחס לאירוע כמשהו פלילי. זה יכול להיות פח"עי לכל דבר ועניין. יכול להיות שהם תצפתו, יכול להיות שהחביאו סכינים בשיחים כשראו אותנו", הוא אומר ומציין כי על אף שמדובר בתושבי יריחו לוחית הזיהוי של הטרקטורון והאופנוע איתם הגיעו לפאתי הישוב הייתה לוחית זיהוי ישראלית.

הבוקר שוחח יגל עם הקמב"צית הצה"לית וזו סיפרה שהכלים הוחרמו מהשניים והם זומנו להמשך חקירה. הוא עצמו מטיל ספק בכך שאכן השניים, כאמור תושבי יריחו, ימצאו לנכון להיעתר לדרישת הצבא ולהגיע להמשך חקירה.

"אנחנו שומרים על הישוב על בסיס גברי הישוב. לכל גבר יוצא בערך פעם בחודש לשמור לילה שלם. גם הילדים כאן עירניים. יתכן שנמנע כאן אסון", הוא מסר על המציאות הביטחונית בישוב שאינו מגודר בשל תוואי השטח ולפי שעה הצבא לא הקצה כוח אבט"ש (אבטחת ישובים) לתגבר את מערך הביטחון סביב הישוב המונה 33 משפחות ובהן למעלה מחמישים ילדים.

צילום: יגל שמואל
צילום: יגל שמואל
צילום: יגל שמואל
צילום: יגל שמואל
צילום: יגל שמואל