
מנאר חג'אג' (34) ובתה חדרה בת ה-14 נורו למוות אמש (שני) מתחת לבניין מגוריהן ברחוב הרב קוק בלוד, כשחזרו מקניות בסופרמרקט.
מרים האחות התאומה של הנערה שנרצחה ניסתה לברוח מהמתנקש ונורתה ברגלה. היא ניצלה כי הנשק של המחבל נתקע. מרים פונתה לבית החולים אסף הרופא במצב בינוני.
לפי החשד, הרצח של חג'אג' ובתה חדרה בוצע כנקמה על סכסוכים פליליים שבהם היה מעורב בעלה. לפני כמה ימים נסעו אשתו ובנותיו לבקר את האב המתגורר בחו''ל, והן חזרו לארץ כי שתי הבנות התחילו כאן את שנת הלימודים.
מנאר ושתי בנותיה לא היו בסכסוך וגם לא היו מאוימות. המתנקש ככל הנראה עקב אחר שלוש הנשים כשהגיעו לאזור החניה בבניין - ירה בהן.
הפרמדיקים זיו פרמן ומאהר אל שמאלי, וחובש מד"א אמיר אנגלמן, סיפרו: "במקום הייתה המולה גדולה, ראינו שלוש נשים שוכבות פצועות עם פציעות חודרות. אישה כבת 34 הייתה מחוסרת הכרה, ללא דופק וללא נשימה, העלנו אותה מיד לניידת טיפול נמרץ ופינינו אותה לבית חולים תוך פעולות החייאה".
הפרמדיקים הוסיפו כי "אישה כבת 30 שכבה מחוסרת הכרה, עם פציעות חודרות, הענקנו לה טיפול רפואי מציל חיים ופינינו אותה כשמצבה אנוש ובדרך היא איבדה דופק ונשימה וביצענו פעולות החייאה, ונערה כבת 14 הייתה בהכרה מלאה וסבלה גם היא מפציעות חודרות, לאחר טיפול ראשוני במקום פינינו אותה לבית חולים כשמצבה בינוני".
ראש הממשלה יאיר לפיד אמר בעקבות הרצח: "הרצח הנורא בלוד של מנאר חג'אג' ובתה חדרה בת ה-14 יחד עם רצף ארועי האלימות של הימים האחרונים מחייב אותנו להגביר את האכיפה והנוכחות של כוחות משטרה בערים ולהחמיר את הענישה מול כל מעשה אלימות. אני שולח ניחומים למשפחת חג׳אג׳ והחלמה מהירה לאחות התאומה".
השר לביטחון הפנים עמר בר-לב אמר כי המאבק בפשיעה בחברה הערבית הוא "קשה, מורכב ודורש עוד תקופה ארוכה מאוד של פעילות משטרתית ואכיפתית תקיפה ונחושה. זאת בד בבד עם השקעות גדולות בין היתר בחינוך, ברווחה ובתעסוקה, לצד שינוי תפיסה תרבותי, מאחר וטיפול בנגע האלימות בחברה הערבית אינו מסתכם רק בסיכול ובפיענוח".
"שנים של הזנחה דורשות שנים של תיקון, ואסור לנו לשגות באשליות שהפשיעה בחברה הערבית תמוגר בפרק זמן קצר. אני מחויב למאבק הזה, ומשטרת ישראל מחויבת למאבק הזה, והיא משקיעה את מיטב האמצעים, היכולות והכוחות לשם כך", הוסיף.
