
ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו הגיע הערב (רביעי) ליד אליהו בדרום תל אביב, כשהוא בתוך 'משאית האקווריום' של הליכוד.
נתניהו ביקש להמריץ את מצביעי הליכוד לצאת אל הקלפיות ביום הבחירות. "זה קרוב מאוד. זה לא בכיס. צריך פשוט לא להיות שאננים", אמר ראש הממשלה לשעבר.
יו"ר הליכוד ביקש מהנוכחים להתקשר לחבריהם שלא יצאו להצביע בבחירות הקודמות ולשכנע אותם לעשות זאת ב-1 בנובמבר. בשיחה כזו שקיים מתוך המשאית אמר נתניהו "אם תבוא להצביע - ננצח".

שר התקשורת יועז הנדל, בכיר ''הרוח הציונית'', פקפק היום בימניות של הליכוד והזכיר באולפן ערוץ 7 כי זו ''מפלגה שפינתה ישובים, פינתה את חברון, הצביעה בעד ההתנתקות, שחררה אלף מחבלים, איבדה את הנגב והגליל בכל תקופות שלטונה, נתנה למגזר הערבי להפוך לאזור חסר שליטה".
''ממשלת נתניהו בן גביר תתעסק כל היום בנתניהו ובאיך מחלצים אותו מהמשפט'', טען הנדל. ''מדינה לא יכולה להיות שבויה בדבר הזה, ואי אפשר להקים ממשלת שמאל. זה לא יעבוד".
באשר למפלגת הציונות הדתית טען השר הנדל כי מדובר במפלגת ימין בהיבט המדיני אך בהיבט הכלכלי היא אינה כזו וכך גם לא בתחום שירותי הדת. לדבריו בהיבט הדתי היא אינה אלא מפלגה חרדית עם כיפה סרוגה. "הם רוצים מנופול של החרדים בנושא יהדות. אני לא", הוא אומר. "כשאתה מבסס ממשלה על גורמי קצה אתה בהכרח מביא לחוסר יציבות. זה הלקח שלי מהשנה האחרונה", הוא אומר בהתייחס לציונות הדתית. "אני מעדיף שהכוחות המרכזיים הציוניים יהיו הממשלה. מצידי שסמוטריץ' ובן גביר יהיו מלכתחילה בחוץ".
"אני מבטא קול ימני ענייני, נורמאלי, שבא לעבוד ויכול להיבחן על התוצאות שלו ולא על השלטים שהוא מחזיק", אומר הנדל ומדגיש כי ההבדל בינו לבין בני גנץ הוא הבדל שבין ימין לשמאל אותו הוא מכבד, אבל אינו מחזיק בתפיסות אלה בנוגע להתיישבות וכיוצא באלה. "יש בינינו הבדלי תפיסות וצריך להתווכח על זה. גדי איזנקוט הא רמטכ"ל שאני מאוד מכבד. הוא וגנץ היו מפקדים שלי כשהם היו רמטכ"לים ואני הייתי מפקד במילואים, אבל בסוף התפיסות שלו שונות".
על עמדתו של בני גנץ הקורא לחרדים לתמוך בקואליציה בראשותו מתוך גישה לפיה יחד יקבלו את המענה לצרכיהם הדתיים, אומר הנדל כי מדובר בגישה בעייתית שכן היא רואה בחרדים בעלי הבית של היהדות. "אני לא מגיע עם דף ריק כמו בני גנץ ואומר שהיהדות של החרדים אלא אומר גם לנו יש עמדות, גם לציונות הדתית יש עמדות וגם לציבור החילוני יש עמדות. היהדות חשובה לי ואתעקש שיהיה רב ראשי ציוני, שתהיה תחרות בשוק הכשרות, שתהיה נציגות לציונות הדתית בכל הגופים הקובעים את אופיה היהודי של ישראל, שתהיה תחרות גם במובן הזה שלא רק הקבוצות החרדיות יקבעו במוסדות הדת של המדינה. אני לא עגלה ריקה והגיע הזמן שהציונות הדתית תפסיק להוריד את הראש בכל פעם שמקללים אותה"

