לקראת ראש השנה המתקרב אירחנו באולפן ערוץ 7 את שמוליק צור מ'צור עולם היין' לשיחה על הקשר בין החג לעולם היין שלטעמו קצת מקליל את כובדו של החג, "וגילו ברעדה".
"יש לנו יינון מתוקים שתהיה שנה מתוקה, יש לנו יינות לבנים ש"מסתדרים" עם ראש השנה. היין הוא האלגנט שמביא את החגיגיות", אומר צור ומספר גם על תפקידו של היין כמתנה למארחים. "השוק הזה כל הזמן צומח", הוא אומר. "כל הזמן מתווספים רעיונות חדשים".
"שוק היין בישראל צומח בצורה מדהימה", הוא אומר ומציג את היינות החגיגיים השונים בזה אחר זה, ובפיו של צור כל יין הופך לסיפור של ממש, בין השאר יין בייצור של משפחת כהן שלא עזבה את ספרד מאז גירוש ספרד ובאותם ימים ייצרו יין בסתר וכיום הם מחזיקים את אחד משני היקבים הכשרים היחידים באירופה.
צור מדלג בין היינות השונים ומסביר את דרכי הייצור הייחודיות של היין המתוק המשמר את מתיקותם הטבעית של הענבים. וגם יינות יבשים וכבדים זוכים אצלו ליחס מיוחד ואוהב. כשהוא מדבר על היינות המיובאים מארה"ב קשה להתעלם מתחושת כובדו ומשמעותו של היין כפי שהיא מתאר אותם ומעניק להם תחושת נוכחות לעומת הקלילות האירופית של "יינות שמדברים ברמזים", כלשונו.